BIST 10.117
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.412,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti’de aday adaylarına genelge şoku

AK Parti Genel Merkezi’nin son genelgesi, meclis üyeliği koltuklarını bırakarak milletvekili aday adayı olanların umutlarını söndürdü.

Abone ol

Ak Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir’de 36’s kadın, 193 kişi aday olmak istedi. Aday adayları önce 28 Şubat ya da 1 Mart’ta Halkapınar Spor Salonu’nda 10.00- 16.00 saatleri arasında yapılacak parti içinde birbirleriyle yarışacak. Teşkilat içinde eğilim yoklaması yapılacak. Genel Merkez, eğilim yoklamasına kimlerin katılmayacağını genelge ile duyurdu.

Genelgede, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Merkez Demokrasi Hakem Kurulu asil ve yedek üyeleri ile 22., 23. ve 24. dönem milletvekillerinin temayül yoklamasına girmeyeceği vurgulandı. Bu durumda göreve yeniden talip olan AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, İlknur Denizli, Ali Aşlık, Aydın Şengül, Rıfat Sait, Nesrun Ulema, AK Parti 22. dönem İzmir Milletvekili Tevfik Ensari ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, temayüle katılmayacak.

AKAY VE KIRKPINAR TEMAYÜLDE YOK

Genel Merkez, 30 Mart 2014 tarihinden sonra herhangi bir şekilde görevden ayrılmış olan ana kademe il başkanları, kadın kolları il başkaları ve gençlik kolları il başkanları katılmayacaklarına dikkat çekti. Bu durumda Temmuz ayında görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile Şubat ayı başında görevinden ayrılan Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Bilal Kırkpınar da temayül yoklamasına giremeyecek. İlçe teşkilatlarını ziyarete başlayarak oy isteyen Akay, temayüle giremeyecek olmasını, "Benim için fark etmez. İlçe ziyaretlerine başladım, temayüle girecekmiş gibi çalışıyorum. Ben teşkilatıma nezaketen aday adaylığımı duyuruyorum" dedi.

ÖN ELEMEDE ELENECEK

Genelge ile en büyük şoku meclis üyeliğini bırakarak aday adayı olanlar yaşadı. Genel Merkez, partinin alındğını ilke kararını hatırlatarak, bu durumdaki aday adaylarının elendiğini şu sözlerle duyurdu:

"15 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongreler sürecinde seçilen il ve ilçe yöneticilerimizin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart 2014 yerel seçiminde seçilmiş belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olarak seçilmiş bulunan partimiz mensuplarının aday gösterilmemesi yönünde MKYK ve MYK’nın kararı bulunmaktadır. Bu konudaki kararımız daha önce de Parti Sözcümüz tarafından açıklanmış ve ilan edilmiştir. Bu görevlerdeki parti mensuplarımızdan ilan ettiğimiz karara rağmen adaylık başvurusu yapanlar ön elemede elenecek, temayül yoklamasında ve diğer belirleme süreçlerinde değerlendirilmeyeceklerdir."

Bu genelgeye göre İzmir’de belediye meclis üyeleri Nazmi Kalyoncu, Bülent Tercan, Ahsen Özçam, Hasan Surözü aday adayı iken elenmiş oldu.