BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.442,01
HABER /  MEDYA

Star'da bir dizi daha yayından kalktı

Star TV, düyük reytengleri nedeniyle “Urfalıyam Ezelden" dizini yayından kaldırdı.

Abone ol

Milliyet gazeteesi magazin yazarı Ali Eyüboğlu, “Urfalıyam Ezelden" dizininin Star TV'den yayından kaldırılmasına tepki gösterenleri eleştirdi.

Bugünkü yazısında neden yayından kaldırıldığını soran okur ve izleyicilere yanıt veren Eyuboğlu, reyting raporlarını yaplaştı. İşte o yazı:

STAR TV'DEN FEDAKARLIK BEKLEMEK NİYE?

"Kanal D’nin yayından kaldırdığı “Urfalıyam Ezelden”i, “Fena bir iş değil, heba olmasın” diye alıp ekranına taşıyan Star TV’nin diziyi bitirmesini eleştirenlere şaşıyorum.
Şaka mısınız siz? Hiç mi bakmıyorsunuz bu dizinin Star TV’nin genel ortalamasını nasıl düşürdüğüne?
Kasımı AB grubunda 1. tamamlayan Star TV’nin en düşük reyting aldığı gün hangisi? “Urfalıyam Ezelden”in yayınlandığı cumartesi.
Pazartesi akşamlarını AB grubunda
1. tamamlayan Star TV, salı ve pazar akşamları en çok izlenen 2. kanal, çarşamba, perşembe ve cuma akşamları 3’üncü, “Urfalıyam Ezelden”i yayınladığı cumartesi akşamı
ise 5’inci kanal...
“AB”de her akşam ortalama 100 seyirciden 12’sinin izlediği Star TV’nin ortalamasını 8’e indiriyor cumartesi akşamları “Urfalıyam Ezelden” dizisi.
Hiçbir özel kanal, reklam geliri giderini karşılamayan diziyi yayınlamaya devam edemez. Hal böyleyken bunu, “Star TV’den seyirciye üzecek şok karar” diye lanse etmek niye?
TRT 1 gibi “kamu yayıncılığı” yapan kanal bile özel bir misyonu yoksa reytingi üçün altında kalan dizilerini kaldırırken Star TV’den fedakârlık beklemek niye?
Özetle demem o ki, “Urfalıyam Ezelden” dizisini Kanal D ve Star TV değil, evlerinde reyting cihazı olanlar bitirdi!"