BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Edirne'de müjdeyi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısındaki konuşmasında Edirne'de müjde verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Edirne'de büyük müjde! Davutoğlu Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısında; "Büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır . Yüzde 40 oranında alınan bu pay 6 ay boyunca alınmayacak'' dedi.

Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm süreci, Edirne ekonomisi ve özellikle Balkanlar turizmine açılan bir kapı olarak geliştirilmesi, kamu güvenliği ve Türkiye'nin iktisadi büyümesi üzerine oldukça önemli açıklamalarda bulundu, kritik mesajlar verdi.

"BİZE RAHAT DÖŞEK YÜZÜ YOK"

Davutoğlu'nun özellikle Türkiye'nin ekonomik gelişimine ilişkin son 10 yıllık dönemden örnekler vermesi üzerine yaptığı "Açın tarihe bakın hiç bir 10 yıllık dönemde böylesine bir yükseliş olmamıştır. Biz bunu demokrasiye, millete hesap vermeye borçluyuz. Millete ve Allah'a hesap vereceğimizden dolayı gece gözümüze uyku girmiyor, o yüzden bize rahat döşek yüzü yok." açıklamasıyla Edirnelilerden büyük alkış aldı. 

Başbakan ayrıca haftaya sürpriz bir paket daha açıklayacaklarının müjdesini verdi.

davutoglu1.20141224131723.jpg

DAVUTOĞLU'NDAN EDİRNE'DE ESNAF ZİYARETİ- FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

Edirne İstanbul'un habercisidir. Bizim hareketimiz milli birlik hareketidir.

ÜSKÜP'TE HER EVE KUR'AN

Biz Üsküp'te her eve Kur'an-ı Kerim ve Türkçe sözlük göndereceğiz. Biz balkanlarda yeni bir kültürel uyanış gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz.

"EDİRNE'YE MÜJDELERİM VAR!"

Edirne'yi Balkanlara açılan ana kapı olma özelliğine tekrar kavuşturacağız. Bugün Edirne'ye müjdelerim olacak. Hızlı tren projesi gerçekleştirilecek. Hızlı trenle Edirne İstanbul'a bağlanacak. Edirne'yi Avrupa içlerine bağlamaya kararlıyız. Bir havaalanına ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılayacağız.

EDİRNE'DE KÜLTÜR TURİZMİ

Meriç Havzası, Ergene çevre düzenlemesiyle yeniden hizmete girecek. Tarihi Kırkpınar stadyumu yeniden inşa edilecek. Edirne kültür turizmine açılacak. Roman kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız var.

"AHİLİK GELENEĞİNİN DEVAM ETMESİ İÇİN DESTEK VERİN"

Beni duygulandıran bir merasime katıldım. Ahilik geleneği hala devam ediyor. Ahi Evran geleneği sürdürülüyor. Bütün esnaf Ahi Evran duasıyla sabah işlerine başlıyor. Bütün belediyelere buradan sesleniyorum. Ahilik geleneğinin devam etmesi için destek verin! Bütün belediyeler duayla açılsın.

"AK PARTİ DİMDİK AYAKTA"

AK Parti kadroları ilk günkü gibi dimdik ayakta. Halk AK Parti davasını benimsedi ve bu kadrolarla yola devam etmek istiyor.

"BELEDİYELERDEN 6 AY BOYUNCA KESİNTİ YAPILMAYACAK"

Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bazı çalışmalar başlatmıştık. Biz bir komite oluşturduk. Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntıları hafifletmek için önlem alacağız.

Büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır. Yüzde 40 oranında alına bu pay 6 ay boyunca alınmayacak.

"AL BAYRAĞIMIZ KORUNACAKTIR"

Çözüm süreci milli birlik ve beraberlikle bütünleşen bir meseledir. Hiçbir şekilde kamu düzeninden taviz verilemeyecek. Kamu düzeni tam anlamıyla korunacak. Ülkenin her köşesinde emniyeti sağlayacağız. Al bayrağımız korunacaktır.

Çözüm süreci fitne sokmak isteyenler için en güzel cevaptır.

"EDİRNE'DEN HAKKARİ'YE KADAR..."

Onun için şu anda Meclisimizde olan iç güvenlik reformu ve özgürlüklerin korunması paketini hazırladık. Edirne'den Hakkari'ye kadar Türkiye'nin her bir ilinde, ilçesinde, kasabasında, köyünde kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir ve korunmaya devam edilecektir" Al bayrağımız korunacaktır.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE FİTNE SOKMAK İSTEYENLER İÇİN EN GÜZEL CEVAP"

Çözüm süreci fitne sokmak isteyenler için en güzel cevaptır. "Olumlu yönde gelişmeler var. Hep beraber bunları inşallah takip ederek, bu süreci hayırlısıyla bir daha ülkemizin hiçbir köşesinde, hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz"

"EMNİYETİ TEHDİT EDENLERE KARŞI MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"

"Vatandaşlarımız Edirne'de nasıl dükkanlarını güvenle açıyorlarsa, duayla açıyorlarsa, başlarına herhangi bir şeyin gelmeyeceğine eminlerse, bu emniyeti ve güveni Hakkari'de de Van'da da Diyarbakır'da da Bitlis'te de ülkenin her bir köşesinde sağlayacağız. Bu emniyeti tehdit edenlere karşı da hiçbir şekilde herhangi bir müsamaha gösterilmeyecek. Bu konuda hükümetimizin kararlılığı kesindir"

"ARTIK MESAİ SAATİ DİYE BİRŞEY YOK"

Olumlu yönde gelişmeler var. Bunları hep beraber takip ederek bu süreci bir daha ülkemizin hiç bir köşesinde hiç bir annenin yaşamaması için kararlılıkla bu yolu sürdürüeceğiz. Şanlıurfa'da buluştuktan sonra gerçekleştirdiğimiz ekonomik alandı yaptığımız reformlardır. 26 Kasım'da Urfa'da bir araya geldikten sonra 1 Aralık'ta G-20 başkanlığını aldı ülkemiz. Fazla değil, bu başarının sağlanması için sadece 12 yıl geçti.

"İKTİSAT TARİHİNE İYİ BAKSINLAR"

Hani bugünlerde bazı konuları istismar edenlere yüzüne çarpa çarpa söylüyorum. Modern tarihini baksınlar, iktisat tarihine iyi baksınlar. Bütçemiz de kabul edildi Maliye Bakanımızı tebrik ediyorum.

"BİZE RAHAT DÖŞEK YÜZÜ YOK"

Açın tarihe bakın hiç bir 10 yıllık dönemde böylesine bir yükseliş olmamıştır. Biz bunu demokrasiye, millete hesap vermeye borçluyuz. Millete ve Allah'a hesap vereceğimizden dolayı gece gözümüze uyku girmiyor, o yüzden bize rahat döşek yüzü yok.

Bizim için mesai saati diye birşey yok. Mesai saati mantığını unutacaksınız. Düzenli sağlığınız için uyuyun ama 24 saat yetmiyorsa 25 saati ayarlayacaksınız. Bu memlekette birileri yıllarca rahatça uyudukları için ertesi gün yüzde 5000'lere faizler çıktığı için aramızda diğer ülkelerle böyle farklar açıldı. Bizler bunun telafisini yapıyoruz. Bizim onurla ve gece gündüz çalışmaya ihtiyacımız var. Durmak yok yola devam sloganı bunun için üretildi.

"HAFTAYA YENİ BİR PAKET DAHA AÇIKLAYACAĞIZ"

Her hafta mutlaka halkımıza müjde vereceğiz dedik. Aralık'ta öğretmen atamaları müjdesi verdik, daha sonrasında bedelli askerlik müjdesini verdik. Ya bu cuma ya da önümüzdeki cuma kayıtdışı ekonomiyle ilgili bir paket açıklayacağız. Bir sosyal boyut paketini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Önümüzdeki haftalarda da bunu ilan edeceğiz. Ekonomide yeni bir ivme için büyük bir çaba gösteriyoruz göstermeye de devam edeceğiz.

"ŞİŞLİ'DE HANEDANLIK GİBİ BİR YAPI KURULMUŞ"

Birisi eğer halkına zulmedip insanlarını Esad'ın yaptığı gibi insanları sınırlarımıza yığar, başka ülkelere neredeyse göçe zorlarsa onların karşısında dururuz ve durmaya da devam edeceğiz. İçerde çözüm sürecindeki ivme, ekonomideki yapısal dönüşüm bu tempo bir taraftanda il ilçe kongrelerimize katılım bizim bütün bu tempoda aslında muhalefet partileri ile uğraşacak vakitlerimiz de yok. Onlar da başka işleri olmadığı için bizimle uğraşıyorlar. Kılıçdaroğlu dün de bazı açıklamalarda bulunmuş. Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. Biraz büyük düşün, biliyorum zor ama en azından Şişli ölçeğinde düşün. Şişli'de babadan oğluna geçen başkanlıklar kurulmuş diyor. Bunu CHP'li vekil söylüyor diye disipline gidiyor.

DAVUTOĞLU ESNAFI ZİYARET ETTİ

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Edirne'ye giden Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçerek, esnafa hayırlı işler diledi.

Bu arada bir esnaf Davutoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed'in tedbili kıyafetle çarşı gezme geleneğini anlattı. Daha sonra çarşının içerisinde açılış duası okundu. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin Evlad-ı Fatihan'ın ve Rumeli'nin emaneti olduğunu söyledi.

27183118.jpg

"EDİRNE'NİN RUHUNA AŞIĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, Edirne'nin maneviyatına, ruhuna aşık olduklarını belirterek, "Edirne'den her fırsatta öğreneceğimiz çok ders olduğunun bilincinde hep Edirne'nin, Selimiye'nin önünde tam bir mahfiyetle tevazu içinde olmak durumundayız" diye konuştu. Esnafın güzel duasının başlı başına bir ders verdiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir esnaf kardeşi için dua etmeyi ortaya koyuyor. Diğer taraftan esnaf kültürünün deruni bir şekilde yaşaması için nasıl bir ruh zenginliği olması gerektiğini ortaya koyuyor ve belki de en önemlisi bir milletin millet olma hasletini sürdürülen geleneklerle baki olabileceğini bize açık bir şekilde gösteriyor." Davutoğlu, bu geleneği sürdüren bütün Edirneli esnafa teşekkür etti, onlara bu geleneği aktaran ve bu geleneği inşa edip bu nesillere kadar getiren geçmişteki bütün esnafa da Allah'tan rahmet diledi.

2.20141224131636.jpg 

"BEDENLERİNDEN HARAM GEÇMESİN"

Hazreti Davut ve Hazreti İdris peygamberlerin esnaf kültüründe olduğu gibi bu güzel kardeşlik geleneğinin kıyamete kadar Edirne'de, Selimiye'nin huzurunda ve Edirne'nin bu güzel çarşısında devam etmesini diledi.

Davutoğlu, herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerinden hiçbir haramın geçmemesini diledi. Davutoğlu, çarşı ziyaretinin ardından vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Başbakan Davutoğlu'na, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik etti. Programa, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katıldı.