BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  GÜNCEL

Soy ağacı öğrenme e devlet alt üst soy sırası ne zaman gelir?

Soy ağacı öğrenmek isteyenler e devlet üzerinden ilk başvuruyu yaptıktan sonra beklemeye alınıyorlar. Alt üst soy bilgi sorgulama işleminde sırası gelenlere cep telefonundan mesaj ya da mailden 'soy ağacı bilginiz hazır' diye mesaj geliyor. Bu mesaj gelince e devlet sistemine girip soy ağacı bilgilerinizin çıktısını alabilirsiniz. Ama asla bu bilgileri sosyal medyadan paylaşmayın.

Abone ol

e-Devlet üzerinden hizmet veren soy ağacı öğrenme sistemi 15 Şubat perşembe günü yeniden açılmıştı. İlk gün alt üst soy bilgisi sorgulama için e devlet sistemine rekor başvuru oldu. Peki soy ağacı bilgilerimi öğrenmek için ne yapmalıyım, başvurudan sonra ne kadar bekleyeceğim? Soy ağacı öğrenme sisteminin çalışma şekliyle ilgili merak edilenleri paylaşalım. 

SOY AĞACI ÖĞRENMEK İÇİN NE YAPMALIYIMB? : Bunun için ilk yapmanız gereken şey e devlet sistemine şifrenizle giriş yapmak. Sisteme girdikten sonra önünüze gelen arama çubuğuna soy ağacı yazabilir ve kısa yoldan sisteme ulaşabilirsiniz. Ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sayfasında "alt- üst soy bilgisi sorgulama" yazan bölüme tıklayıp talepte bulunabilirsiniz. Soy ağacı bilgi sorgulama talebinden sonra sistemde karşınıza şu not çıkıyor:

-"Talebiniz alınmıştır. Talep sıranıza göre alt üst soy bigileriniz en kısa sürede hazırlanacaktır. Belgeniz oluşturulduğunda doğuralanmış cep telefonu numaranız veya e posta adresinize bilgilendirme yapılacaktır. E poste ve cep telefonunuzu doğrulamak için bilgilendirme tercihlerini kullanabilirsiniz."

SOY AĞACI SIRASI NE ZAMAN GELİR : Soy ağacı bilgi sorgulama talebiniz alınmıştır notundan sonra yapmanız gereken beklemek. Bu not ile sizin talebinizin sıraya alındığı belirtilmiş oluyor. Sıranız gelince cep telefonunuza ya da mail adresinize 'soy ağacı bilgileriniz hazır' mesajı geliyor. Bu mesaj gelince e devlete girip soy ağacı dökümünüzü görebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

SOY AĞACINI ÖĞRENİNCE BUNU ASLA YAPMAYIN: Soy ağacı bilgilerini öğrenenlerin asla bu bilgileri sosyal medyada paylaşmamaları gerekiyor. Zira anne kızlık soyadınızı ifşa etmiş olursunuz. Bilindiği gibi anne kızlık soyadı bankacılık başta olmak üzere güvenlik seviyesi yüksek işlemlerde kullanılıyor. Bu sebeple soy ağacı bilgilerinizi asla sosyal medya hesaplarınızdan yayınlamayın.

E DEVLET SORGULAMALARI NELER : Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama,  Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama, Gelir Testi Sonucu Sorgulama, Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, BİMER Yeni Başvuru, BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama, Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama, Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri, IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme, IMEI Kaydet, IMEI Sorgulama, Numara Taşıma Sorgulama, Poliçe Sorgulama (DASK) , Araç Sorgulama, Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama, MEB Sınav Sonuç Sorgulama, MEB Sınav Yeri Sorgulama, Askerlik Durum Belgesi Sorgulama, ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama, SGK üzerinden 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Aylık Bilgisi, emekli olunca ne kadar emekli maaşı alacağınızı sorgulama, 4B Tescil Kaydı, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Tescil Kaydı sorgulama yapabilirsiniz.