BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
HABER /  GÜNCEL

'Semih Terzi kucağımdaydı can çekişiyordu ve son anda...'

ÖZEL Kuvvetler askeri Ömer Halisdemir'in vurulduğu FETÖ davasında bomba ifadeler verildi. Bunlardan biri de Semih Terzi vurulduğunda onun son anlarında yanında olan astsubay kıdemli başçavuş Ali Kapucu oldu.

Abone ol

GÖLBAŞI'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığının (ÖKK) ele geçirilme teşebbüsüne ilişkin 69 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında 8 sanığın savunması alındı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunma yapan Ali Kapucu'nun ifadesi bombaydı.

Eski Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Kapucu, FETÖ haini çıkan ve Ömer Halisdemir tarafından vurulan Semih Terzi'nin son anında yanında olan kişiydi. Semih Terzi onun kollarında can çekişerek ölmüştü. Ali Kapucu o anları anlattı;

-"Karargah personeliyim, birliğe gidip komutan emrini orada beklemem gerektiğini düşündüm. Karargaha doğru yaklaştığımda 32. tabur personelinden birisi aracımı durdurdu. 'Farları kapat, ileriye aracı park et, ateş ediyorlar' dedi. Daha sonra birliğe doğru dış kapı zorlanmaya başladı. Kapı kırılmadı, sağa sola kaçıştan sonra ben tel örgüden içeri girdim. Nizamiyeye gittim, durumun ne olduğunu sordum."

Başkan Ademoğlu'nun, "İçeri girmek için niye çaba sarf ettiniz?" sorusu üzerine Kapucu, "Üzerimde silah bile yok sivil gelmişim, ateşten korktum" dedi. Karargaha girdikten sonra helikopterin ineceğinin ve piste geçmesinin söylendiğini belirten Kapucu, bu sırada sivil kıyafetli ve silahsız olduğunu, hücum yeleği giydiğini ve teçhizatlandığını anlattı.

SEMİH TERZİ KUCAĞIMDA CAN ÇEKİŞİYORDU
İlk helikopterin ardından ikinci helikopterin indiğini, ikinci helikopterde "Komutan" olduğu söylendiğinde bu kişinin Zekai Aksakallı olduğunu düşündüğünü belirten Kapucu, yaşananları şöyle anlattı:

"Zekai paşayı bekliyordum, Semih Terzi'yi gördüm. Biraz duraksadım. Ama vekaleten geliyor, diye düşündüm Bu sırada karanlık sağ taraftan iki el ateş edildiğini duydum. Semih Terzi yerde 'ben vuruldum' dedi. İlk yardım amacıyla yanına gittim. Terzi'ye ateş edilmesi üzerine karşı ateş edildi. Bir kişi bunun üzerine 'tamam, temiz vuruldu' dedi, ama kim çıkaramadım. Terzi'yi yukarı çıkardık. İlk serum takma işlemini ben yaptım. Bu yüzden ben de helikopterle gittim. Kucağımda yatar vaziyette idi. Helikopter içinde Terzi kendinde değildi. Çok acı çekiyordu, can çekişiyordu. İndik helikopter ayrıldı, ambulansa taşıdım. Durumunu sağlık görevlilerine arz ettim. Sonra öldüğünü söylediler. Terzi'nin vefat ettiğini diğerlerine söyledim. Hava aydınlanmaya yakın taksiyle eve gittim. Tabur komutanı ertesi gün 'Gel, durumu anlat' dedi. Ertesi gün saat 14.00 gibi birliğe gittim. Mustafa Yılmaz Albayın odasına baktık yoktu, ana karargahta olduğu söylendi. Bu sırada orta katta 20-30 kişilik bir grubun, elleri, kolları, gözleri bağlı yere yatıyor vaziyette beklediğini gördüm. 'Darbeci grup bunlar' dediler."

Bu süreçten sonra görüştüğü kişilerin kendisine, "Semih Terzi'ye niye yardım ettin, ilk yardımı neden sen yaptın?" şeklinde sorular yönelttiğini belirten Kapucu, istihabarat şube tarafından da sorgulandığını sonra da kaçtığını anlattı.

NEDEN KAÇTIN?

Mahkeme Başkanı Ademoğlu'nun, "Yani firar ettin, 14 Ocak'ta yakalandın. Neden kaçmayı tercih ettin" sorusuna Kapucu, "Dayaktan dolayı, çünkü orası ÖKK" yanıtını verdi.

SEMİH TERZİ'NİN BAŞINDA AĞLADI MI?
Savcı Mustafa Manga'nın, "Semih Terzi ile aranızda baba-oğul ilişkisi gibi bir ilişki mi var?" sorusuna karşılık Ali Kapucu, Terzi'nin 2013'te alay komutanları olduğunu, çeşitli görevlerde birlikte yer aldıklarını anlattı. Savcı Manga'nın, "Terzi'nin başında ağladın mı?" sorusuna karşılık da Kapucu, "Üzüldüm, gözyaşım dökülmedi" dedi.

Duruşma bugün de devam ediyor.