BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da ulaşıma sis engeli seferler iptal

İstanbul şehir hatları seferleri sis engeline takıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO tüm iç hat seferlerini iptal etti.

Abone ol

İstanbul Deniz Otobüsleri işletmesi İDO, sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Şehir Hatları ve İDO'dan yapılan duyuruya göre, Şehir Hatları'nın, Eminönü-Adalar, Eminönü-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy, Eminönü-Üsküdar, Üsküdar-Eyüp seferleri, yoğun sis dolayısıyla yapılamayacak.

İDO'nun da Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular ve iç hat deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

HAVA ULAŞIMI
Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY), Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan bazı iç hat seferlerinin sisten dolayı iptal edildiğini duyurdu.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün söz konusu havalimanında yaşanması beklenen sis nedeniyle iç hatta 9 tarifeli sefer yapılamayacak.

İstanbul'da dünden bu yana etkili olan sis, Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesinin azalmasına sebep oldu. 

Buna rağmen havalimanında seferlerde herhangi bir aksama yaşanmazken, hava trafiğinde yoğunluk meydana geldi. 

Havalimanında, uçakların geliş ve gidişleri ise planlanan saatlerde yapılıyor. Pasaport işlemlerini yapan yolcular, uçakların kalkacağı körüklere yönlendiriliyor. 

Türk Hava Yolları (THY) ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dün ve bugün yapılacak 45 tarifeli seferin iptal edildiğini bildirdi. Havalimanında etkili olan yoğun sis nedeniyle THY'nin bugün saat 10.00’a kadar olan seferleri durduruldu. Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşları ile ilgili son durumu "www.thy.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

SİS KADEMELİ OLARAK DAĞILMAYA BAŞLAYACAK

Sabah saatlerinden itibaren kademeli olarak sis dağılmaya başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre görüş, aşama aşama 1200 metreye kadar yükselecek. Yarın sabah 10.00 itibari ile de 10 kilometre ve üzeri olacak. Sisin görüleceği saatlerde dikey görüş mesafesinin 100-500 feet aralığında olması bekleniyor.

KÖPRÜLER GÖRÜNMEZ HALE GELDİ

İstanbul'da gün boyu etkisini gösteren sis sabaha karşı etkisini iyice arttırdı. Görüş mesafesi bazı yerlerde oldukça düştüğü görüldü. Trafikte ilerleyen araçlar sis lambalarını ve dörtlülerini kullanarak ilerledi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi yollardaki ışıklı panolarda sis yazısıyla sürücüleri uyardı. Özellikle İstanbul Boğazı çevresinde etkili olan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sis içinde adeta görünmez hale geldi.