BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  EKONOMİ

Türk vatandaşları en çok gecelemeyi o ülkede yaptı

Türk vatandaşları geçen yıl yurt dışında en fazla gecelemeyi Suudi Arabistan'da yaptı.İşte TÜİK'in yaptığı o açıklamalar...

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre, Türk vatandaşları 2016 yılında en çok gecelemeyi Suudi Arabistan'da yaparken, bunu sırasıyla Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ABD'de yapılan gecelemeler takip etti.

Suudi Arabistan'a giden vatandaşlar en çok umre ve hac amaçlı ziyaret yaptı. Almanya’ya akraba ve arkadaş ziyareti amacıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve ABD'ye ise en çok gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler için gidildi.

Gelir gruplarına göre 2016 yılında yurt dışına giden vatandaşların yüzde 77,6'sının orta, yüzde 17,8'inin yüksek, yüzde 4,6'sının ise düşük gelir düzeyinde olduğu belirlendi. Yüksek gelir düzeyinde olanlar yurt dışında ortalama kişi başı bin 17 dolar harcarken, orta gelir düzeyindekilerin 552 dolar, düşük gelir düzeyindekilerin 391 dolar harcadığı kaydedildi.

Geçen yıl yurt dışına giden vatandaşların yüzde 45,8'inin üniversite ve üstü, yüzde 31,3'ünün lise mezunu, yüzde 22,9'unun ise lise altı düzeyde eğitime sahip olduğu belirlendi.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2015 yılında yurt dışında en fazla harcama yapan ziyaretçiler sırasıyla Çin, ABD ve Almanya vatandaşları olurken, Türk vatandaşlarının yurt dışında toplam 5,7 milyar dolar harcadığı tespit edildi.