BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Seçimden sonra Kürtler özerk olacak!

BDP Van milletvekili Nazmi Gür, katıldığı pKK'lı cenazesinde 'özerklik' için tarih verdi. İddiasına göre seçimden sonra özerklik kutlanacak.

Abone ol

Kürtler önümüzdeki yıl yerel seçimden sonra özerkliği kutlayacaklar. Bu iddianın sahibi BDP Van milletvekili Nazmi Gür... PKK'lının cenazesinde ilan etti.

Kato Dağı'nda geçen yıl güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Mehmet Kaplan'ın cenazesine katılan BDP Milletvekili Nazmi Gür, şaşırtan açıklamalar yaptı. Silahlı PKK'lıların da katıldığı Faraşin Yaylası'ndaki cenazede konuşan Gür, önümüzdeki yerel seçim sonrası özerkliği kutlanacaklarını söyledi.

4 PARÇA KÜRTLER BİRLEŞECEK

Milletvekili Gür, şunları söyledi:

"Artık 4 parçadaki Kürt halkının birleşme zamanıdır. Kürt halkı, ulusal ittifakını pekiştirerek, özgürlüğe yol olacaktır. Sayın Öcalan, 21 Mart Diyarbakır Nevruzu ile yeni bir sürecin, silahların susacağı, demokratik siyasetin önünün açılacağı yeni bir süreç başlattı. Bu süreç ile gençlerin ölümlerinin önüne geçildi. Bu çok anlamlı ve çok erdemli bir duruştur. Sayın Öcalan’ın başlattığı bu süreç, bizim için büyük bir önem ve onur taşıyor.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞACAK

Bu süreç bizleri Kürdistan topraklarında özgürlüğe götürecektir. Ben buradan bir de Rojava’da (Suriye) yaşanan gelişmelere değinmek istiyorum. Rojava halkının direnişini selamlıyorum, orada çok büyük şeyler oluyor, lütfen gözümüzün, kulağımızın biri de her gün Rojava’da yaşanan gelişmelerin üzerinde olsun. Rehber Apo yolunda yürüyerek, özgürlüğe koşacağız."


PKK'lı cenazesinde silahlı PKK'lılar

Bu görüntüler Hakkari'de yaylada çekildi. PKK'lının cenazesine PKK'lı teröristler de geldi. BDP'li vekiller ve belediye başkanları da ordaydı.

pkkli-cenazesinde-silahli-pkklilar.jpg

Suriye'deki Kürtler özerklik ilan ediyor

Suriye Kürtleri bölgedeki dengeleri sarsacak bir karar aldı. Bölgede özerlik ilan etmek için düğmeye basıldı. Tarih de 19 temmuz...

kürtler-özerlik-ilan-ediyor.jpg