BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meksika'da 'ölü' belediye başkanı seçildi

Meksika'da üç yıl önce bir toplu tecavüz olayına adı karıştıktan sonra resmen ölü ilan edilen Lenin Carballido, bir kasabanın belediye başkanı seçildi.

Abone ol

Meksika'da üç yıl önce bir toplu tecavüz olayına adı karıştıktan sonra resmen ölü ilan edilen Lenin Carballido, bir kasabanın belediye başkanı seçildi.

Oxaca eyaletindeki San Augustin Amatengo kasabasında yapılan seçimden önceki kampanyada, resminin bulunduğu seçim posterlerine 'Kalkınma için birlik' gibi sloganlar yazan Carballido oylamadan galip çıktı.

Ancak polis, Carballido üç yıl önce bir toplu tecavüz olayıyla ilgili soruşturulurken ailesinin bir ölüm ilamı verdiğini söyledi.

Savcılar şu anda Carballido'nun ölümünün sahte olup olmadığını araştırıyor.

Carballido'nun partisi Demokratik Devrimci Parti, kandırıldıklarını ve belediye başkanlığı görevini yapmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Parti Sözcüsü Rey Morales, 'Adaylık başvurusu yaptığında tüm belgeleri sundu. Doğum belgesini ve herhangi bir sabıkası olmadığına dair sicil belgesini sundu. Savcıları, nüfus müdürlüğünü ve seçim yetkililerini kandırdı' dedi.

Meksika basınındaki haberlere göre Carballido'nun ölüm ilamında bir şeker koması geçirdikten sonra 'doğal nedenlerden' öldüğü söyleniyor.

Ölüm ilamının kasabadaki nüfus müdürlüğü tarafından verildiği ve bir doktor tarafından imzalandığı belirtildi.

Carballido şimdi seçim yasalarını ihlal etme suçlamasıyla karşı karşıya.

Yetkililer ayrıca Carballido'nun aleyhindeki tecavüz soruşturmasının yeniden başlatılabileceğini söylüyor.