BIST 9.898
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,39
HABER /  GÜNCEL

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki saldırı o örgüt üstlendi

İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan havan toplu saldırıyı TAK(Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgüt üstlendi.

Abone ol

İSTANBUL Sabiha Gökçen Havalimanı'da 23 Aralık 2015 tarihinde 1 kişinin ölümüne ve 1 kişinin de yaralanmasına neden olan havan toplu saldırıyı TAK(Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgüt üstlendi.

ANF'de yer alan habere göre, örgütten yapılan açıklamada, "23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda havan toplarıyla gerçekleşen saldırıyı TeyrêBazên Azadiya Kurdistan (TAK) olarak üstleniyoruz" denildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na 23 Aralık'ta saat 02:05'te havan mermisi ile saldırı düzenlendi. Patlamada park halindeki bir uçağın kokbit camından giren şarapnel parçaları temizlik görevlisi 30 yaşındaki Zehra Yamaç ile 33 yaşındaki Canan Çelik Burgucu'ya isabet etti. 2 çocuk annesi Yamaç hayatını kaybedetti. Patlamada temizlik işçilerinin bulunduğu uçak ile park halinde bulunan 2 ayrı uçakta hasar meydana geldi. Saldırının havalimanının Kargo Terminali Bölümü tarafından gerçekleştirildiği, 3 ya da 4 havan mermisi atıldığı belirtildi.

PARK HALİNDEKİ 2 UÇAKTA HASAR OLUŞTU

Patlamada 201 numaralı körük ile 17 numaralı açık park pozisyonunda olan uçaklarda da hasar meydana geldi. Uçakların kabin camı ve gövdelerinde şarapnel parçaları nedeniyle hasar olduğu tespit edildi.

ŞİRKETTEN PATLAMA AÇIKLAMASI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş.'den olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir"

ZEHRA YAMAÇ İSİMLİ ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

Olayda hayatını kaybeden 30 yaşındaki Zehra Yamaç'ın 8 yaşında Sude isimli bir kızı ile 2.5 yaşında Miraç isimli bir kızı bulunuyor. Talihsiz kadının 9 yıllık eşi elektrik teknisyeni Musa Yamaç, gözyaşları içinde "Dört ay önce havalimanında çalışmaya başladı. Gece vardiyasında çalışıyordu. O işe giderken ben işten geliyordum.Saat 01.00'de mesisi başlamıştı. Bir saat sonra haber geldi. Onsuz yaşayamam. Canım gitti" diyerek gözyaşı döktü.

ZEHRA YAMAÇ (30)

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK ŞAHİNLERİ (TAK) ÖRGÜTÜ

1993 yılında kurulmuş, PKK'nın Türkiye'nin metropollerinde, turistik yerlerinde ve çeşitli stratejik bölgelerine karşı; sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürüten silahlı paramiliter grup. ABD tarafından küresel terörist ilan edilmiştir.

Örgütün eylemleri genelde turistik bölgelerde yoğunlaşmıştır. Muğla, İzmir, Antalya gibi şehirlerde eylemler yapmıştır. Bunun yanında çeşitli orman yangınları da örgüt tarafından üstlenilmiştir. 16 Temmuz 2005'te Kuşadası'nda bir otobüsün patlatılması sonucu 3'ü yabancı 20 kişi yaralandı. 5 Nisan 2006'da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine saldırmıştır. 28 Ağustos 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da saldırılar düzenlemiş ve bu saldırılarda çok sayıda kişi yaralanmış, 3 kişi ölmüştür. Ayrıca dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast planlamışlardır. 22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen, İstanbul 'un Halkalı ilçesinde askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker, bir sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan eylemi üstlenmiştir. 31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralanması olayını, olaydan 4 gün geçtikten sonra üstlenmiştir. 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı 2 gün sonra üstlenmişlerdir.