BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polis Sabiha Gökçen'de teyakkuza geçti!

Polis 1 kişinin öldüğü patlamadan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı çevresindeki arazilerde didik didik arama yapıyor.

Abone ol

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün gece saat 02.05'te apronda meydana gelen patlamada bir temizlik görevlisi elinden, bir temizlik görevlisi de kafasından yaralandı. Kafasından yaralanan temizlik görevlisi hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra havalimanı etrafındaki güvenlik önlemlerini artırıldı. Polis, çevrede olayı aydınlatabilecek 'izler' aradı ancak patlamanın neden meydana geldiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Olayın dışarıdan yapılan bir saldırı olabileceği ihtimaline karşılık polis havalimanı çevresinde arama yapıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gece yaşanan patlamadan sonra artırılan güvenlik önlemleri çerçevesinde onlarca polis, havalimanı çevresindeki boş arazilerde gezerek patlamaya ilişkin ipuçları aradı.

POLİS TEYAKKUZA GEÇTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gece patlama meydana gelmiş, bir temizlik görevlisi kadın hayatını kaybetmiş, bir kadın da yaralanmıştı. Olayın ardından polis İstanbul'da teyakkuza geçti. Havalimanı içerisindeki incelemelerden sonra, polis boş arazilerde ve ormanlık alanda da arama başlattı. Havalimanını gören yüksek kesimlerde onlarca polis delil aradı. Aramalar gün boyu sürdü. Bazı bölgelere şerit çekilerek vatandaşların bu alanlara girişi önlendi. Polisin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

BİNALİ YILDIRIM: ŞU ANDA YORUM YAPMAK İÇİN ERKEN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenliği konusunda herhangi bir zafiyetin söz konusu olmadığını belirterek, "Uluslararası standartların hükmettiği bütün tedbirler alınmış durumda" dedi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın hemen ardından İstanbul Emniyetinin olay yerini izole ettiğini ve çalışmalara başladığını söyledi.

Patlama sonucu yaralanan 2 kişiden birinin hayatını kaybettiğini anımsatan Yıldırım, 5 uçakta küçük çaplı hasar olduğunu, bu uçakların hangara alınarak gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Patlamayla ilgili tespitten sonra sabah saatlerinde uçak seferlerinin normale döndüğünü ifade eden Yıldırım, trafikte herhangi bir ertelemenin olmadığını bildirdi.

Olayın nedeniyle ilgili adli ve idari çalışmaların yapıldığını belirten Yıldırım, "Şu anda bir hükme varmak, yorum yapmak erken ama şunun bilinmesini isterim, havalimanının güvenliği konusunda herhangi bir zafiyet söz konusu değil. Uluslararası standartların hükmettiği bütün tedbirler, bütün detaylarıyla alınmış durumda. Kameralar, fiziki nöbet kulübeleri ve her türlü güvenlik tedbiri var. Çalışmalar bu da dikkate alınarak sürdürülüyor" diye konuştu.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te meydana gelen patlamada 2 temizlik görevlisinin yaralandığını belirterek, patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürüldüğünü söyledi.

HAVALİMANINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Havalimanında uçuşların sorunsuz devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir"