BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.490,49
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan noel mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşların "Noel Yortuları" vesilesiyle yayınladığı mesajında, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşları, Noel Yortuları'nı tebrik etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyanlık inancına mensup vatandaşları Noel Yortuları dolayısıyla tebrik etti. 

Erdoğan, yayımladığı mesajda, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin, inançların bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Anadolu topraklarının, ötekileştirmenin zemin bulamadığı bir medeniyet havzası olarak dikkati çektiğini belirtti. 

Mesajında, "Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz" ifadesine yer veren Erdoğan, söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi sonucunda Anadolu coğrafyasının, öteden beri çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskıdan kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin, hangi dine, inanca, etnik kökene ve mezhebe mensup olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın geleceklerinden emin olarak, barış, huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürdükleri bir coğrafya olması hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bizler, gelecekte de ülkemizdeki çeşitliliği bir zenginlik olarak görmeye; karşılıklı saygı doğrultusunda yarınlarımızı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.

Farklı mezhep, gelenek ve kiliselere mensup Hristiyan vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel Yortularının, birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Noel Yortusunu bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum."