BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Rusların kabusu olan Türk hacker konuştu

RUSYA'nın düzenlediği hacker saldırılarına karşılık veren Türk hacker konuştu. Ruslara kabus yaşatan Skorsky isimli hacker devletle ilgim yok dedi.

Abone ol

Son dönemde protesto amaçlı hacklemeleriyle gündeme gelen Türk hacker Skorsky, uluslar arası medyanın Rus hackerların Türkiye’nin devlet kurumlarının internet sitelerine yönelik saldırılarını görmezden geldiğini söyledi.

Skorksy, bu saldırılara karşılık verdiklerinde ise bu basın kuruluşlarının kendilerini suçlu yada devletle bağlantılı gösterdiğini ifade etti. Türk hacker, “Benim devlet ile hiç bir bağım yoktur. Bu bir algı operasyonudur. Beni devlet ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Milletimi ve devlet büyüklerimi sevmem, devlet için çalıştığım anlamına gelmiyor” dedi.

MİSLİYLE CEVAP VERİRİZ

Şu an yurt dışında Ruslara savaş açan bir hacker olarak gösterildiğini anlatan Türk hacker, “İlk savaşı biz başlatmadık, biz sadece cevap verdik. Bizim milletimize bir ülkeden bir siber saldırı veya tehdit gelirse misli ile cevabı verilir” ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE RUS SİTESİNİ HACKLEDİ MEHTER MARŞI KOYDU

Kod adı olarak Skorsky’i kullanan Türk hacker Rusya'dan başlayan saldırılar üzerine karşılık vererek yüzlerce Rus sitesini hacledi. Siteleri çökürten Türk hacker mehter marşı ve Türk bayrağı koydu.

Türk hacker geçen ay da Türkmenlere yönelik Rus bombardımanı sebebiyle 1 saatte 100'den fazla siteyi çökertmişti.