BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu: O günlere geri dönmeliyiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çalışma Meclisi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı Çalışma Meclisi toplantısında çalışma hayatına yönelik reformlarla ilgili bilgi verdi.

Davutoğlu: ''Çalışma hayatında düzenlemeler yaparken son derece hassas ilerlemek zorunda olduğumuzu biliyoruz.Çalışma ve ticaret hayatımızda sözün senet olduğu günlere geri dönmeliyiz'' dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Reform planını hazırlamaya koyduk işte sizlerleyiz. Hiçbir zaman tek taraflı dayatma içinde olmadık olmayacağız.

ALIN TERİ BİZİM MESELEMİZDİR

İşveren alın hakkı ve alın teri bizim meselemizdir. Yeterki bütün milli meselelerde el ele gönül gönüle olalım. Hükümet olarak biz her reformu uzlaşma zemini içinde gerçekleştiriyoruz.

"TÜRKİYE'NİN BİR ÇOK ALANDA REFORMA İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin bir çok alanda reforma ihtiyacı var biz yaptığımız her reformu yapıcı bir anlaşma ile ve sizin önerilerinizi dinleyerek yapıyoruz.Geleceğe doğru hareket ederken milletimizin desteğini bekliyoruz.

BÖYLE BİR GELENEK YOK AMA...

Her seçim sonrasında muhalefer liderleriyle görüşme olacaktır.Böyle bir gelenek yok fakat dün yaptığımız davetle birlikte böyle bir gelenek başlar.Karşılıklı saygı ile birlikte inşa halinde olacağız.

"TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİNİ BENİMSEMELİYİZ"

Ülkemiz sözkonusu olduğunda görüş ayrılıklarını bir kenara koyarak Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini benimsemek durumundayız. İnşallah çalışma hayatında sürdürdüğümüz bu diyalog ortamı bunan sonra da aynı yoğunlukla ve hassasiyetle devam edecek.

SÖZÜN SENET OLDUĞU GÜNLERE GERİ DÖNMELİYİZ

Çalışma hayatında düzenlemeler yaparken son derece hassas ilerlemek zorunda olduğumuzu biliyoruz.Çalışma ve ticaret hayatımızda sözün senet olduğu günlere geri dönmeliyiz.İş hukuku iş ahlakı hassastır.

"HEDEF ÜLKEYİ KALKINDIRMAKTIR"

Hiçbir ayrımcılığa ve hiçbir dışlamacılığa izin vermeyeceğiz.Türkiye çalışma düzenini sağlam temeller üzerine atmıştır.Ayrım yapan hiçbir odakla hiçbir hain mihrapla birlikte yürümeyeceğiz.Hiçbir vatandaşımız kimsesiz ya da sahipsiz olduğu hissine kapılmayacak daima bir olacağız.Biz hiçbir zaman emekten üretimden ihracattan yatırımdan gözümüzü ayırmayacağız.Hedef bir bütün olarak Türkiye'yi kalkındırmadır.

"78 MİLYONUN YANINDAYIZ"

Terör bütün türkiyteyi istikrarımızı birliğimizi hedef alıyor.Terörün en büyük kurbanı yine bölge halkıdır.Devletimiz 78 milyon insanımızın hizmetindedir, yanındadır, yanıbaşındadır.Türkiye'nin ekonomik kalkınmasının tek yolu demokrasi hukuk ve adalettir.Hiçbir surette demokrasiden adaletten geriye doğru adım atılmayacak.Önümüzdeki 4 yılı karşılıklı diyalog içinde birlikte inşa edeceğiz.Son 1 yılda yaklaşık 250  bini gençler olan 1 milyon kişiye istihdam sağladık.

"SÖZLERİ TEK TEK GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Kadınların çalışmasını teşvik eden çalışmalarımız sonucunda kadınlarımız iş katılım oranı da belirgin bir şekilde artmıştır.İş arayan işçi arayan arasında bir köprü kurduk ve onların buluşmasını sağladık.Verdiğimiz bütün sözlerin gereğini yaparak vaatlerimizi tek tek hayata geçireceğiz.