BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,74
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet'ten AK Parti'ye tavsiye

Anayasa değişikliğine "Evet" oyu vereceğini deklare eden Saadet Partisi'nden AK Parti'ye tavsiye geldi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğinin referanduma gitmesi durumunda ''evet' oyu vereceklerini yineleyerek, AK Parti'ye ''oluşabilecek Anayasa Mahkemesi iptalleri konusunda hazırlıklı olması'' tavsiyesinde bulundu.

Kurtulmuş, Tes-İş Genel Merkezinde düzenlenen, partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin anayasa değişikliği konusunda görüşü en net parti olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğinin toplumun bütün kesimleri tarafından benimsenen bir süreçte ortaya konması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, planlanan değişikliklerin küçük ama önemli adımlar olduğunu kaydetti.

MUHALEFETE TEPKİ

Anayasa değişikliği teklifinin ''eksik ve çağın gerisinde'' olduğunu öne süren Kurtulmuş, muhalefet partilerinin ise tasarıyla ilgili süreçte de kavga ve gerilim anlayışlarını sürdürdüklerini savundu.

''Anayasa değişikliği eğer referanduma giderse bizim Saadet Partisi olarak oyumuz evet olacaktır'' diyen Kurtulmuş, referandum sürecinin mevcut gelişmeler doğrultusunda kalıcı kamplaşmalara neden olabileceğini söyledi.

CHP'YE SAYGILI OLUN ÇAĞRISI

Kurtulmuş, CHP'nin ''statükoyu koruma endişesi'' ile anayasa değişikliği konusunda Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını savunarak, anamuhalefet partisine ''Sakın millet iradesine karşı çıkmayın, milletin ortaya çıkaracağı iradeye saygılı olun'' diye seslendi.

MAHKEMEYE HAZIRLIKLI OLUN

AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili oluşacak muhalefet konusunda geri adım atmaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, ''AK Parti'ye oluşabilecek Anayasa Mahkemesi iptalleri konusunda hazırlıklı olmasını tavsiye ediyorum'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında bu süreçte ''şark kurnazlığı'' tartışması yaşandığını hatırlatan Kurtulmuş, ''Anayasa yapımı işi kurnazlık işi değil, bilgelik ve milletin ne istediğini bilme işidir'' dedi.