BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ovit yolu ulaşıma açılıyor!

İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, yoğun kar yağışı ve çığ düşen Rize-Erzurum karayolu ulaşıma açılıyor.

Abone ol

Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu geçen yıl Kasım ayında 2 midibüste 40 kişi mahsur kalmıştı.

Midibüslerde mahsur kalanların kurtarılmasının ardından ulaşıma kapatılan Ovit Dağı yolunun yeniden açılması için ekiplerce çalışma başlatıldı. Çalışmaların hem İkizdere hem de İspir yönünden devam ettiğini belirten yetkililer, ''Çığ düşme ihtimaline karşı çalışmaları dikkatli bir şekilde sürdürüyoruz. Karın eriyebileceği öğle saatlerinde çalışma yapılmıyor. Genellikle sabah ve akşam saatlerinde çalışma yürütülüyor. Çalışmalarda önemli mesafe alındı. Arada 3 kilometrelik temizlenmemiş bölüm kaldı. Birkaç gün içinde çalışmaların tamamlanacağını tahmin ediyoruz'' dediler.

Yetkililer, ulaşıma açılmasının ardından mayıs ayı ortalarına kadar çığ ihtimaline karşı yolda gece saatlerinde geçişe izin verilmeyeceğini de kaydetti. İspir'den İkizdere yönüne giden araçların 20 Kasım 2009 akşamı yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu Ovit Dağı'nda mahsur kaldığı bilgisinin alınmasının ardından bölgeye giden Karayolları ekipleri, bir midibüsteki 30 kişi ile 3 kamyon şoförünü kurtarmıştı.

Daha ileride olan ve içinde 18 kişinin bulunduğu midibüse ise tipi ve çığ düşme riski nedeniyle ulaşılamamış, bu araçtaki Atatürk Üniversitesi İspir Meslek Yüksek Okulu öğrenim gören 17 öğrenci ile sürücü Arslan, dağcıların yardımıyla, mahsur kalmalarından yaklaşık 40 saat sonra 22 Kasımda kurtarılmıştı.