BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.435,85
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Tunceli için şoke eden liste

PKK, bazı isimlerin Tunceli'yi terk etmeleri için uyarı yayınladı. İşte PKK'nın o listesi;

Abone ol
Tunceli'de geçtiğimiz ay dağıttığı bildirilerle il genelinde avcılık faaliyetlerini yasakladığını ve bu faaliyetlere devam edenlerin en ağır şekilde cezalandıracağını ilan eden PKK, şimdi de dağıttığı bildirilerle, avcılık yapan şahısların isimlerini açıklayarak şehri terk etmeleri uyarısında bulundu.
 
Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre PKK, daha önce yayımladığı bildiride Tunceli'de av yasağına uymayanları cezalandıracağını açıklamıştı.
 
PKK, yeni bir bildiri yayımlayarak bu kez de ava çıkanları tespit ettiklerini belirterek, isim isim uyardı.
 
Bildiride, Ovacık ilçesinde Ada ve Koyun gölü (Gedek) köylülerinin usulsüz yöntemlerle bol miktarda balık avladığı, balık lokantalarına satarak avladıkları balıkların ticaretini yaptıkları belirtilerek, "Şuanda Munzur suyundaki balık popülasyonuna en fazla zarar veren faaliyet bu olmaktadır. Vazgeçilmelidir" ifadesine yer verildi.
 
Bildiride, alabalık avcılığı, orman kesme ve avlanma ile av ihalesine katılan şahısların isimleri verilirken, "Bu kişiler ve gruplar faaliyetlerinden vazgeçmelidir. Birçoğu defalarca uyarılmıştır. Bu söylediklerimiz bazılarına uyarıdır, artık yapmamaları durumunda affedilebilirler. Ama bazıları için artık geç olmuştur. Kesin cezalandırılacaklardır. Şimdiden şehri terk etmeleri salık verilir" ifadeleri kullanıldı.