BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş karar! Türkiye yas ilan etti!

Türkiye, Pakistan'daki kanlı okul saldırısı nedeniyle bir günlük yas ilan etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan'daki kanlı okul saldırısı nedeniyle Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Saldırganların okul basıp 500 öğrenciyi rehin aldığı baskında ölü sayısı 148'e, yaralı sayısı da 150'ye çıktı!

Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Dubet ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, Pakistan'da 148 kişinin ölümüne neden olan okul saldırısı dolayısıyla Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini söyledi.

DÜNYAYI SARSAN SALDIRI

Pakistan'ın Peşaver kentinde son dakika okula silahlı saldırı yaşandı, silahlı saldırganlar bir okulu basıp 500 kadar öğrenciyi rehin almıştı. Pakistan'dan gelen haberlerine göre, Eyalet Hükümet Sözcülüğü baskında yaralananlardan bazılarının hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 148'e, yaralı sayısının da 150'ye yükseldiğini açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR 9-14 YAŞLARINDA!

Askerler okulu kuşattı ve silah sesleri yükseliyor. Silahlı Taliban militanları ile Pakistan ordusu arasındaki çatışma devam ediyor. Saldırıya kurban giden öğrencilerin 9-14 yaşları arasında olduğu belirtildi. 

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ!

Askerlerle, silahlı saldırganlar arasında çıkan çatışmalarda 126 kişinin hayatını kaybettiği, 124 kişinin de yaralandığı öğrenilirken bölgeden olayı Taliban'ın üstlendiği bilgisi ulaştı. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu belirtildi.

7.20141216141919.jpg

PAKİSTAN'DA KATLİAM GİBİ SİLAHLI SALDIRI- FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

pakistan-580.jpg

SALDIRI MİSİLLEME AMAÇLI YAPILDI

Taliban, saldırıyı misilleme amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Katliam gibi saldırıda öğretmenlerin de kurşuna dizildiği belirtildi.

5.20141216141931.jpg

BAŞBAKAN ŞERİF PEŞAVER'E GİDİYOR

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban’a karşı operasyonu bizzat yönetmek amacıyla Peşaver’e doğru yola çıktığını duyurdu.

Navaz Şerif konuyla ilgili açıklamasında, Onlar benim çocuklarım ve kayıplar da benim” ifadelerini kullandı.

pakistan.20141216095607.jpg

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR!

Baskın ve rehine olayının yaşandığı Peşaver kentindeki Lady Reading Hastanesinin sözcüsü Şeram Terkai, basına yaptığı açıklamada, yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu, bu yüzden ölü sayısının artabileceğini ifade etti.