BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Parmak izinde dijital yöntem

Samsun'un Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü, dijital yöntemle parmak izi kopyalayan, canlı parmak izi alma cihazı sistemini uygulamaya koydu.

Abone ol

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde teknolojik gelişmeleri yakından takip eden İlçe Emniyet Müdürlüğü, dijital yöntemle parmak izi kopyalayan, canlı parmak izi alma cihazı sistemini uygulamaya koydu.

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü, terör, organize suçlar, mali suçlar, hırsızlık ve gasp gibi herhangi bir suç sebebiyle gözaltına alınanların parmak izini dijital ortama aktaran "Live SCAN" adlı canlı parmak izi alma cihazı sistemini devreye soktu. 8 bin dolar değerindeki sistem sayesinde herhangi bir suçtan gözaltına alınan şahısların artık parmaklarının mürekkeple boyanmayacağı açıklandı.

Cihaz sayesinde parmak izi alma işleminin daha pratik bir hale geldiğini kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, "Bu sistem sayesinde de parmak izi alınacak olanların parmakları mürekkeple boyanmayacak. Daha önceki sistemde kişilerin parmak izleri, matbaa mürekkebine batırılarak alınıyordu. Sistemin diğer bir özelliği ise parmak izine ait bilgilerin bilgisayar çıktısının alınıyor olması. Bu sistemle suç ve suçlu ile mücadele de daha etkin bir yönteme de geçilmiş oldu" açıklamasında bulundu.