BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.404,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'te Almanya vize sınavı!

3 yıl önce Almanya hükümeti tarafından alınan kararla Ankara'da gerçekleştirilen Almanya vize sınavı, ikinci kez Gaziantep'te yapılacak.

Abone ol

3 yıl önce Almanya hükümeti tarafından alınan kararla Ankara'da gerçekleştirilen Almanya vize sınavı, Elbim Meslek Kursları'nın girişimleri sonucunda ikinci kez Gaziantep'te yapılacak.

Türkiye'deki Alman Konsolosluğu'nun kabul ettiği tek sınav olan ve Alman Kültür Merkezi'nin yapmış olduğu 'A1' sınavının Gaziantep'te yapılması için yapılan girişimler sonuç verdi. Elbim Meslek Kursları yetkililerinin girişimleri sonucunda sınava Gaziantep'te hazırlanan kursiyerler sınav için Ankara'ya gitmek yerine Gaziantep'te sınava girecek. Bu güne kadar 2 bin den fazla kişiye Almanca öğretim veren Elbim Almanca Kursları öğrencileri sınavın Gaziantep'te olmasından dolayı mutlu.
Elbim Meslek Kursları Müdürü Derya Uygurlu, bu sınavın ikinci kez Gaziantep'te yapılmasından dolayı öğrencilerin memnun olduğunu belirterek, "Alman Kültür Merkezi yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Ankara'da yapılmakta olan vize sınavını yılda birkaç kez Gaziantep'te yapılması kararına vardılar. Bu kararın alınmasında elbette ki Elbim Meslek Kurslarının katkıları oldukça büyük. Alman Kültür Merkezi yetkililerinin Gaziantep'e bu sınavı yapmaları için en büyük talepleri sınava girecek olan kursiyer sayısının fazla olmasıdır.

Bilindiği gibi Gaziantep'te ve Güneydoğu'da en çok en çok kursiyere biz sahibiz. Bu hafta sonu ikinci kez Gaziantep'te yapılacak olan sınava Elbim Almanca Kursu'ndan 87 kursiyerimiz katılacak. Umuyoruz ki ilk sınavda olduğu gibi kursiyerlerimiz yine en yüksek başarıyı elde edecektir" dedi.
Uygurlu sözlerini şöyle tamamladı:"Bu sınavın burada yapılması öğrenciler motivasyonu açısından çok önemli. Burada sınava girecek olan kursiyerlerimiz bu durumdan gayet memnun" dedi.

Elbim Almanca kursiyerleri ise kurs yetkililerine teşekkür ederek, "Daha önce bir kez bu sınav burada yine Elbim almanca Kursları aracılığıyla yapıldı. İkinci kez burada yapılması ve bu sınavda bizimde olmamız bizleri sevindirdi. Çünkü sınava çok iyi hazırlanıyoruz ama sınav Gaziantep'te kendi şehrimizde yapılmadığı Ankara'da olduğu için biraz stresli geçeceğini tahmin ediyorduk. Kurs yetkililerimiz sınavın burada olacağı müjdesini verince çok sevindik. Sınavın burada olması bizim açımızdan çok  önemliydi. Çünkü sınav günü ailemizin de desteğiyle sınav yerine gideceğiz. Bu sınavın burada yapılmasında emeği olan Kurs yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.