BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,92
ALTIN 2.443,45
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'ndan iddialı seçim çıkışı!

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, seçimler için iddialı konuştu

Abone ol
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, seçime girdikleri her ilde milletvekili sayısının üçte birini almayı hedeflediklerini söyledi. MHP'deki kasetlerle ilgilenmediğini söyleyen Pamukoğlu, her partiden kendilerine katılım olduğunu kaydetti.

HEPAR Başkanı Pamukoğlu, seçim çalışmaları nedeniyle Isparta ve Burdur'daki seçim çalışmalarından sonra Antalya'ya geldi. Partisinin İl Başkanlığı'nda, üye ve partililerle görüşen Pamukoğlu, gazeteciler ile sohbet etti.  

Seçimlere çoz az bir zaman kaldığını belirten Pamukoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu seçimlerde hem yurt içindekileri hem de yurt dışındakileri şaşırtacaklarını söyledi. HEPAR'a her partiden katılımların olduğunu belirten Pamukoğlu, şunları kaydetti:

''Partimize her yerden katılım var. Hemen hemen TBMM içindeki partilerin tamamından katılımlar var. Buna Ak Parti de dahil. Bunu en bariz Bursa'nın ilçelerinde gördüm. Her yerden katılım var CHP, MHP, Ak parti ve DSP. En çok katılım her seçimlerde oy kullanmayan 10-11 milyon vatandaş var. Bu vatandaşlar, Türk siyasetinden canları sıkıldıkları, partilerin başındakileri beğenmedikleri için partimize katılım çok. Şeçime girdiğimiz her ilin milletvekili sayısının 3'te birini almayı hedefledik.''

''Seçimlerde ne kadar oy bekliyorsunuz'' şeklindeki yöneltilen soruya Pamukoğlu, ''Meclise gireceğiz. Denizdeki balığa fiyat biçilmez. Balığı tutacağız. Fiyata bakarız. Doğmamış çocuğa don biçilmez derler. Çocuk doğunca bakarız, kılık kıyafetine, genel durumumuz iyi. Yanılabileceğimi zannetmiyorum.''

Vatandaşların HEPAR'a teveccüh gösterdiğini belirten Pamukoğlu, bu ilginin vatandaşların mevcut partilerden yaka silkmesinden kaynaklandığını söyledi. MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Pamukoğlu, ''Ben o tip şeylerle hiç ilgilenmiyorum. Halkın dertlerine bakıyorum. Halkın iki derdi var. Biri ekmek, biri huzur'' dedi.

Gazatecilerin siyasi üslup sertleşiyor mu? şeklindeki sorusuna da ''Ben ona sertleşiyor demem. Terbiyesizlik derim. Sertlik başka bir şey. Nesini sert buluyorsunuz. Avrupa'ya mı Amerika'ya tutumunu mu? Buna sertlik denmez adap ve terbiye denir'' yanıtını verdi.
Pamukoğlu, daha sonra parti üyeleri ile toplantı yaptı.