BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Oto yıkamacılar biraraya geldi

Muratpaşa Belediyesi'nin mühürlediği oto yıkamacılarını, Antalya Motosiklet Bisiklet Lastik Tamircileri ve Oto Yıkamacılar Odası biraraya getirdi.

Abone ol

Antalya Motosiklet Bisiklet Lastik Tamircileri ve Oto Yıkamacılar Odası Başkanı Bayram Dal, Muratpaşa Belediyesi'nin mühürlediği oto yıkamacılarını düzenlediği toplantıda biraraya getirdi.

Avukat Muzaffer Yılmaz ve Mustafa Köse'nin de katıldığı toplantıda, oto yıkamacıların sorunları ele alındı. Toplantıda, Muratpaşa Belediyesi ile sorunların nasıl çözüme kavuşacağı ve yasal olarak işletme sahiplerinin neler yapması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Oda Başkanı Bayram Dal, üyelerinin mağdur olduğunu, oda olarak her zaman üyelerinin yanında olacaklarını, oda avukatlarının yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını belirtti. Dal, "Bu sorunun belediye ile çözülmesi gerekir. Biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Ankara'dan gelen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Avukatı olan Muzaffer Yılmaz, Muratpaşa Belediyesi'nin 2005 yılında çıkarılan yönetmeliğe göre oto yıkamacıların konut alanı içerisinde işyeri açabileceklerini söyledi. Oto yıkamacıların ruhsatlandırılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Ruhsatı olmayan oto yıkamacıların belediyeden ruhsatlandırılması gerekir. Bunun için her birinizin ayrı ayrı ruhsat işlemleri için müracaatınızı yapmalısınız. İmar planına aykırı olmayan, işyerlerinin fiziki durumu müsait olan işletmelere belediyenin ruhsat vermesi gerekir. Ayrıca hepinizin dava açma hakkınız da var" dedi.