BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

PKK'nın yakalanan cephaneliği sergilendi

Van'da ve polise yapılan silahlı saldırının ardından yapılan takipte, terk edilmiş olarak bulunan araçta ele geçirilen cephanelik sergilendi.

Abone ol

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şüphe üzerine durdurulmak istenilen ve polislere yönelik yapılan silahlı saldırının ardında takip sonucu terk edilmiş olarak bulunan araçta un çuvalları ve makarna torbaları arasında gizlenmiş bir şekilde ele geçirilen cephanelik sergilendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekip, önceki gün saat 03.00 sıralarında merkez Süphan Mahallesi'nde devriye görevindeyken Halil Bey Sokak'ta uzun farlarını yakmış bir aracı durdurmak istemişti. Polisin 'dur' ihtarına araçtaki şahıs ateşle karşılık vererek kaçarken, otomobil Süphan Caddesi üzerinde su kanalına düşmüş ve çalışır vaziyette terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Araçta yapılan incelemede un çuvalları ve makarna paketleri arasına gizlenmiş vaziyette 65 adet F1 savunma tipi el bombası gövdesi, 132 adet F1 savunma tipi el bombası tapası, 3 adet bixi marka tüfek, 1 adet kaleşnikof marka tüfek, 1 adet browning marka tabanca, 5 adet browning marka tabancaya ait şarjör, 24 adet RPG7 roket sevk motoru, 17 adet RPG7 anti tank roketi, 10 adet RPG7 anti personel roketi, 13 adet rulo halinde infilaklı fitil, 4 adet dürbün, 26 kilo 150 gram A4 plastik patlayıcı, yaklaşık 4 bin adet çeşitli çap ve modellerde dolu fişek ile bol miktarda çeşitli gıda maddeleri ele geçirilmişti.

"YAKALANAN CEPHANE PKK'NIN İŞİ"

Ele geçirilen silah, patlayıcı ve mühimmat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sergilendi. Plastik patlayıcıların metropol ve turizm kentlerine ve ağır makineli silahların ise kırsal kesine götürüldüğünü tahmin ettiklerini belirten İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Ankara ve Mersin illerinde ele geçirilen mühimmat ve patlayıcılara bakıldığından bunun da PKK terör örgütüne ait olduğunu kaydetti. Yetkililer, PKK'nın 31 Ekim tarihinde kadar devam eden sözde eylemsizlik kararı süresince kendisini tamamlamaya çalıştığını ifade etti.

Van'da ilk kez bu kadar çok miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğinin de altını çizen yetkililer, silahların içerisinde ele geçirildiği aracın plakasının sahte olduğunu ve başka bir ilde bulunan benzeri bir araca ait olduğu dile getirdi.

Terör örgütüne yönelik mücadelenin aralıksız olarak devam edeceğini bildiren yetkililer, plakası çalınan aracın sahibine ulaştıklarını ve tahkikatın sürdüğünü vurguladı.