BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.392,11
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı kızın babasından CHP iddiası

Diyarbakır'da başörtüsüyle ilköğretim okuluna giren E.Ö'nün babası Murat Ö.'den ilginç iddialar...

Abone ol

Kızın babası Murat Ö., başörtülü çocuğunu okula sokması için CHP Diyarbakır İl Başkanı ve İstanbul İl Başkan yardımcısının yardım sözü verdiğini iddia etti. Baba, hem CHP'ye hem de AK Parti'yi samimiyetsizlikle suçladı.

İSLAM İBARESİNİ ÇIKARMIŞ

Kızına yapılanları protesto için nüfus cüzdanından 'İslam' ibaresini çıkarttıran ve başörtülü kızını tutanak tutturarak okula gönderen baba, Kanaltürk'te ilginç açıklamalarda bulundu.

REFERANDUM ÖNCESİ CHP SÖZ VERDİ

Canlı yayınlanan 'Ters Cephe' programına telefonlan katılan babanın açıklamaları çok konuşulacak:

"Ümit Zileli'yi aradım, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na gittim, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Avukat bir beyefendi var. Birebir görüştüm, referandum öncesi Kılıçdaroğlu'nun benimle görüşeceğini söylediler. AK Parti beni bu sıkıntıya soktuğu için yardım talep ettim."

"ÜMİT ZİLELİ İLE GÖRÜŞTÜM"

'Provokasyon söz konusu değil' diyerek Ümit Zileli'yle bu konuda çeşitli zamanlarda ve şekillerde görüştüğünü söyledi. Ümit Zileli ise bu görüşmeleri hatırlamadığını söyleyerek, iddiaları kabul etmedi.

Kendisiyle o dönemde CHP'nin ilgilendiğini söyleyen Murat Ö. CHP'nin referandum öncesi ve sonrası farklı şeyler söylediğini iddia etti. Ümit Zileli'nin kendisine söz verdiğini belirten Murat Ö. ısrarla Zileli ile bu konuları görüştüğünü dile getirdi.

Sunucunun 'CHP'li yetkililer çocuğunuzun başörtülü bir şekilde çocuğunuzun okula alınacağına dair söz verdi mi? Kim verdi?' sorusuna Murat Ö, kesin bir şekilde 'Evet' diye cevap verdikten sonra o kişilerin sıfatlarını söyledi: "Diyarbakır İl Başkanı artı İstanbul İl Başkan yardımcısı..."

ÜMİT ZİLELİ YALANLADI

Araya giren Rasim Ozan Kütahyalı'nın konuğun AK Parti karşıtı biri olduğunu örneklerle belirttikten sonra Ümit Zileli'nin 'Ben senin kızını okula mı sokacağım demişim' sorusuna Murat Ö. 'Aynen öyle' diyerek cevap verdi.

"ZİLELİ'NİN NUMARASI BENDE VAR"

CHP İl Başkanlığına Zileli'nin cep numarasını aldığını savunan Murat Ö., isterse canlı yayında telefonu çaldırabileceğini söylemesi stüdyoyu karıştırdı.

"E-mail almadım ve danışmanım yok" diyen Zileli, bahsi geçen il başkanı ve başkan yardımcılarının böyle bir yardımda bulunma yetkisinin olmadığını söyledi.