BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle bayrama hazır

Yenimahalle Belediyesi vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışmalara hız verdi.

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı'nı vatandaşın huzur içinde geçirebilmesi amacıyla çalışmalarına başladı.

Kurban satış yerleri olarak belirlenen Yakacık Yolu üzerindeki Hurdacılar Sitesi karşısı ve Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi'ndeki alanların hazırlanarak kurban satıcılarına teslim edilmesinin ardından belediye görevlileri, alanların temizliği ile 24 saat ilgilenirken, zabıta görevlileri de denetimlerini aralıksız sürdürecek.

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri'nin kurban satış alanlarını titizlikle hazırladıklarının altını çizen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kurban satışı yapılacak olan çadırların ise 25 Ekim'de kurulacağını söyledi.

Yaşar, "Satış alanlarında temizlik, asfalt, elektrik-su bağlantıları, tuvalet, duş, lokanta gibi ihtiyaçları tamamlandı. Satıcıların ihtiyaçlarının bulundukları ortamda karşılanması ve mağdur olmamaları için gereken ne varsa yapılacak. Ayrıca alanlarda güvenlik, zabıta hizmetleri ve veteriner hekimler de 24 saat hizmet verecek. Kurban atıklarının çevreye kötü koku vermemesi amacıyla belediye ekipleri tarafından günü birlik olarak alınacak" diye konuştu.

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunacağı alanlarda gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine izin verilmeyecek. Bunun dışında ise üretici belgesi, hayvan pasaportu ve kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların satılamayacak.

Yenimahalle sınırları içinde belirlenen kesim yerleri ise şöyle:
"Hurdacılar Sitesi karşısı Yakacık Yolu üzeri, Batıkent İlkyerleşim Mahallesi 1237 sokak ile 20.caddenin kesişimi, Batıkent Ergazi Pazar yeri, Batıkent Andaç Pazar yeri, Çamlıca Mahallesi Pazar yeri Ümitköy Pazarı, Şentepe Pazar yeri, Demet Pazarı ve Serhat Pazar Yeri."