BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.377,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır Dicle Üniversitesi sezona hazır

Yeni sezonda Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadele edecek olan Diyarbakır Dicle Üniversitesi yeni sezona hazır.

Abone ol

Kulüp tesislerinde Suat Önen başkanlığında yapılan basın toplantısında yönetim ve bayan voleybolcular basın mensuplarına tanıtıldı.

Kulüp Başkanı Suat Önen yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Dicle Üniversitesi Bayan Voleybol takımımız 2009 - 2010 sezonunda mücadele ettiği Aroma bayanlar 2 ligi'nde hedefi Bayanlar Voleybol 1.ligine yükselmek olarak belirlemiştik.

Başarılı bir grafik çizen takımımız, ana hedefi olan 1.lige yükselme başarısını da sezonun sonunda göstermiştir.2010 - 2011 sezonunda Aroma Bayanlar 1.ligi'nde mücadele edecek olmanın bilinci ile transfer çalışmalarına başlayan Diyarbakır Dicle Üniversitesinde ilk etapta sportif koordinatör olarak ilimiz voleybolunda büyük hizmetleri olan Ahmet Karakurt atanmıştır.

Ardından takımın menajeri olarak Beşiktaş Kulübü voleybol şubesinde çeşitli görevlerde bulunan Zafer Atay göreve getirilmiştir. Teknik heyet yapısı spor direktörü ve yönetim kurulu tarafından son şekli ile sonra kararlaştırılacaktır. Oyuncu transferinde ise iç transfer çalışmalarıyla
başlanmış, smaçörler Victoria Brice ve Ayşe Dil ile sözleşme yenilemiştir.

Dış transferde ise Karşıyaka'dan orta saha oyuncusu Tuğba Toprak, Bursa Nilüfer Belediyesinden orta saha oyuncusu Gamze Gülcan, Ankara Emlak Toki'den Sevinç deniz. Eczacıbaşı Vitra takımından libero Sevinç Dalgıç ve Çerkezspor kulübünden pasör Tuğçe Çelik takımımızın kadrosuna dahil edilmiştir.

Dış transferde 2 yabancı oyuncu daha kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdüren takımımız Diyarbakır Voleybol tarihinde bir ilke imza atarak; Amerikalı ve Arjantinli iki oyuncu ile anlaşmaya varmıştır. Ülkelerinin milli takımlarında bir çok kez forma giyen Amerikalı smaçör Katie Carter ve son 8 sezondur İspanya 1.liginde forma giyen Arjantinli Smaçör Silvana Olivera, yeni sezonda Diyarbakrır Dicle Üniversitesi formasını giyecekler.

Ayrıca kulübümüzün yönetim kurulunun almış olduğu kararla, ilimiz bünyesinde yetişmiş olan 3 genç kız Remziye Tuğluk, Songül Aydın ile Remziye Açmaz isimli sporcumuzuda A takımı kadrosuna katmış bulunmaktadır.

Bu oyuncular sezon boyunca takım kadrosunda olacaklardır. Önümüzdeki sezonlarda ise bu sayının artması takımın kadrosunda daha fazla ilimiz ve bölgemizden sporcuların katılması için oyuncu izleme komitemiz çalışmalarını sürdürecektir. Bu arada kulübümüz genel kurulunun yönetim kuruluna vermiş olduğu yetki ile,ş Voleybol şubemizin ismi Diyarbakır Dicle olarak değiştirilmiştir. Yeni sezonda ilimizin ve taraftarlarımızın desteğini arkamızda görmek istediğimizi belirtiriz" diye konuştu.