BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,58
ALTIN 2.384,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

12 günlük bebek diş çıkarttı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 12 gün önce dünyaya gelen bir bebeğin iki dişinin çıktığını fark eden ailesi şok oldu

Abone ol

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 12 gün önce dünyaya gelen bir bebeğin iki dişinin çıktığını fark eden ailesi şok oldu. Yutması ihtimali nedeniyle bebeğin sallanan dişleri çekildi.

Edinilen bilgiye göre 12 gün önce doğum sancıları tutan Edibe Kılıç, eşi Engin Kılıç tarafından Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğum yapan Edibe Kılıç, bebeğini kucağına aldığında gördüğü ilginç manzara karşısında şaşkına döndü.

Ercin adını verdikleri bebeklerinin iki dişinin bulunduğunu gören Edibe Kılıç, durumu doktoruna bildirdi. Doktorlar ise nadir de olsa bu tür hadiselerle karşılaşılabildiklerini belirterek korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. Baba Engin Kılıç ise olayın ardından şaşkınlığını gizleyemediğini belirterek, "Bebeğimiz doğduktan sonra iki dişi olduğunu fark ettik. Şaşırdık. Doktoru ile görüştüğümüzde bu tür olayların ender görüldüğünü söyledi.

12 gün sonra ise sallanan dişlerin düşmesi halinde bebeğin yutabileceği düşünülerek çekilmelerine karar verildi. Bebeğimizin dişleri Biga Devlet Hastanesi'nde Dr. Gülcan Çürüksulu tarafından çekildi" dedi.

Bu arada Dr. Gülcan Çürüksulu ise meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "Bu tür olaylar çok nadir görülüyor. Şu an bebeğin durumu iyi. Dişlerinin çekildiği bölge bir süre ağrı yapabilir, sonra normale döner" dedi.