BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'ya Tıp Fakültesi şart!

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, şehirde bir Tıp Fakültesi kurulmasının şart olduğunu açıkladı.

Abone ol

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Tıp Fakültesi için ortak kullanılması söz konusu olan Boztepe Devlet Hastanesi'nin kullanılmasının mümkün olamayacağı kanaati oluştuğunu belirterek, "Tıp Fakültesini barakada olsa kuracağım" dedi.

ODÜ'nün kurulmasından bu yana geçen 3 yıllık süreçte sürekli gelişmeyi ve büyümeyi ön plana aldıklarını, bir çok fakülteyi kurduklarını, öğrenci sayılarının arttığını ancak Tıp Fakültesi'nin öneminin daha başka olduğunu belirten Kefelioğlu, ODÜ ile halkın temas noktasının hastane binası olduğuna dikkat çekti. "Halkın büyük bir kısmı Tıp Fakültesi yapılmadığı zaman üniversite kurulduğunu anlamıyor" diye konuşan Kefelioğlu, "Sadece Tıp Fakültesi olsa bile yetiyor. Çünkü halkla temasınız bu fakülte ile oluyor. Birebir muayene olmaya gidiyorsunuz, o zaman halk 'üniversite geldi' diyor. O halde Ordu'ya tıp fakültesi şarttır" diye konuştu.

Kefelioğlu, bir tıp fakültesi hastanesinin bile, Ordu gibi göç veren iller açısından ne kadar önemli olduğunu örnekleriyle vurgulayarak şöyle konuştu: "Mesela Ordu'nun 10 yılını kurtaracak bir projemiz vardı. Şimdi Medical Park olan yeri Ordu Üniversitesi'ne satın alacaktık. Hatırlayın o günleri bir dünya olumsuz söz çıktı. Yani anlayamadığım Ordu Üniversitesi'nin bir Tıp Fakültesine kavuşması bu kadar mı kötü? Oysa herkesin bunun peşinde koşması lazımdı. Şimdi devlet hastaneleri hizmet hastanesidir. Üniversite hastaneleri 3. basamak hastaneleridir.

Ordu'daki devlet hastanelerinden her yıl 140 bin sevk var. Bu 140 bin kişi Ordu'dan her yıl gidiyor. Hastalar ya Trabzon'a ya Samsun'a, yada Ankara, İstanbul'daki üniversitelere gidiyor. Şimdi Ordu Üniversitesi buraya hastaneyi kursa, bu 140 binin 70 binini burada tutsa, göçe engel olur. Bu göç yüzünden Ordu'nun kaybettiği para yıllık 300 milyon lira. Çok büyük bir faydası olacak Tıp Fakültesinin"

"BARAKADA OLSA KURACAĞIM"

Boztepe Devlet Hastanesi'nin ortak kullanımında bazı pürüzler çıktığını belirten Kefelioğlu, bu konuda şöyle konuştu: "Boztepe Devlet Hastanesi'ni ortak kullanalım istedik. Orada da olumsuz sesler yükseldi. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle Boztepe Devlet Hastanesi'nin olamayacağı kanati bende oluştu maalesef. Artık kendi yağımızla kavrulacağız, bunu anladık. Ben hayatımda hep verdiğim sözleri tutmuş bir insanım. Mutlaka bir çıkış yolu bulacağız. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni barakada olsa kuracağım. Sözümün arkasındayım"