BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da şoförlerden TÜPRAŞ eylemi!

Batman'da bazı firmaların araçlarına öncelik tanındığını belirten sürücüler, TÜPRAŞ yönetimine tepkisini dolum yapmayarak gösterdi.

Abone ol

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi'nde asfalt ve yakıt taşıyan yaklaşık 500 tanker sürücüsü sırada haksızlık yapıldığı gerekçesiyle ve yeni uygulamalar nedeniyle dolum istasyonunda oturma eylemi yaptı.

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi'nde tanker şoförleri bazı firmaların araçlarına sırada öncelik tanıması iddiası ve bazı yeni uygulamalar nedeniyle protesto eylemi yaptı. Tanker sürücüleri sırada haksızlık yapıldığını kaydederek bu durumu protesto etmek için dolum yapmazken yıllardır tanker şoförlüğü yaptığını belirten Ahmet Demir, şunları söyledi:"Tanker sürücüleri olarak yaklaşık bir yıldır sürekli haksızlıklara maruz kalıyoruz. Daha önce yönetimi uyarmıştık. Bazı firmalara dolum istasyonu terk ettiği sırada yine sırada gösteriliyor.

Öncelikli sıralar veriliyor. Bu durumda tankeriyle nakliyatçılık yapanlara haksızlık oluyor. TÜPRAŞ'ta yeni uygulamaya konulan, sırada olan tankerlerin sürücüsü dolum yapana kadar aracın başında olacak talimatı da bize ağır geliyor. Bazı şoförler iki gün sırada bekliyor. İki gün boyunca tankerin içinde yatmak zorunda kalacak.

Oysa daha önce Batman'da evi olanlar evde yatıyorduk. Bu uygulamayı da kabul etmiyoruz. Dün geceden beri yüzlerce tanker dolum yapmadı. Sırası gelmesine rağmen bu haksızlıkların giderilinceye kadar protesto eylemimiz sürecek." Tanker sürücülerin eylemi nedeniyle TÜPRAŞ Rafinerisi'nin araç parkı dolunca, tankerler çevredeki parklara çekildi.