BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapadokya sezona hızlı girdi

Kapadokya'daki turistik konaklama tesislerinde Mayıs ayı sonuna kadar doluluk oranının yüzde yüz olacağı bildirildi.

Abone ol

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinde Mayıs ayı sonuna kadar yüzde yüz oranında doluluk yaşanacağı belirtildi.

Bölgedeki doluluğun son yılların en önemli artışı olduğuna dikkat çeken turizmciler, büyük bir ilgi odağı olan Kapadokya bölgesine gelen turistlerin başta Kayseri olmak üzere Kırşehir, Konya, Aksaray ve Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki turistik konaklama tesislerine yönlendirildiği bildirildi.

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde son yılların en yoğun turist hareketliliğinin yaşandığını belirterek, bu durumun bölge turizmcileri adına oldukça sevindirici olduğunu söyledi.
Son yıllarda tanıtıma büyük bir önem verdiklerini vurgulayan Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destekleri ile bu noktada önemli başarıların sağlandığını belirtti.

Bölgedeki konaklama tesislerinin Mayıs ayı sonuna kadar aynı yoğunluğun içerisinde bulunacağını kaydeden Demir, genellikle turizm çevrelerinde ölü dönem olarak ifadelendirilen Haziran ayının da aynı şekilde yoğun olmasının beklentileri içerisinde olduklarını ifade etti.
Demir, bölgedeki bu yoğunluğun yanı sıra, Kapadokya bölgesini ziyaret etmek için gelen başta Almanya,İspanya,Fransa olmak üzere Uzak Doğu'lu turistlerin Nevşehir'in Kozaklı ilçesinin yanı sıra Konya, Kayseri, Kırşehir ve Aksaray'daki konaklama tesislerine yönlendirilerek, bu merkezlerde de turizmin hareketlendirilmesinin sağlandığını söyledi.