BIST 10.775
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,24
HABER /  SAĞLIK

Cinselliğe hipnoz tedavisi

“Hipnoz” deyince çoğumuzun aklına sihirbazlık gösterisi gelir. Oysa hipnoz modern tıpta yıllardır kullanılan bir yöntem.

Abone ol

Türkiye’de de hipnoz yöntemi başarıyla uygulanıyor. Bunu başarıyla uygulayan isimlerden birisi de Dr.Cenk Kiper. Uzman bir cinsel terapist olan Kiper, aynı zamanda Hipnoz Enstitüsü Derneği Kurucu Başkanı.

Hipnozun tıbbın her alanında tedavi ve tedaviye destek amaçlı kullanıldığını belirten

Dr. Kiper, bunun çok başarılı bir yöntem olduğunu ve hiçbir yan etkisinin olmadığını vurguluyor. Özellikle cinsel rahatsızlıklarda hipnoz yöntemi en iyi sonuç alan yöntem, çünkü hastanın bilinç altına attığı alana yani rahatsızlığın asıl nedeni olan temeline iniliyor.

Hastalarını İstanbul Mecidiyeköy’deki muayenehanesinde kabul eden Kiper, hipnoz yönteminin bilimsel bir yöntem olduğunun altını çizerek, başta Almanya olmak üzere cinsel rahatsızlık tedavilerinin başarıyla uygulandığı tüm Avrupa ülkelerinde hipnozla tedavinin uygulandığını söyledi.

Son çeyrek yüzyılda psikolojik ve psikosomatik sorunların giderilmesinde geleneksel yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda tıbbi hipnoz güvenle, kolayca uygulanabilen bir yöntem olarak binlerce hekim tarafından tercih ediliyor. Özellikle cinsel tedavilerde hem erkeklerde hem de kadınlarda bu yöntem kullanılıyor.

Bu noktada asıl sorun kafalarda. Cinselliği dünyanın en büyük ayıbıymış gibi öğrenen çocuklar büyüyünce büyük sorunlar yaşıyor. Kadınların yaşadığı en ciddi sorun bu; yani “vajinusmus.” Yani hiçbir fiziksel engel olmamasına rağmen kadının cinsel ilişkiye girememesi. Aslında psikolojik bir rahatsızlık. Günümüzde bu rahatsızlık başarıyla tedavi ediliyor. Türk erkeklerinde ise “erken boşalma” sık görülüyor. Aslında erken boşalma bir rahatsızlık değil, cinsel bir uyumsuzluk. Hipnoz yöntemiyle her yıl binlerce erkek tedavi oluyor. Şimdi hepsinin çok mutlu cinsel hayatları var. Tedaviye tedirgin gelen erkek hastalar sonra çok rahatlıyorlar. Türk insanı artık cinsellikten de cinsel rahatsızlıklardan da utanmıyor. Çünkü bu tip rahatsızlıklar herkesin başına gelebilir.

Hipnoz tedavisi için ayrıntılı bilgi derneğin internet adresinden temin edilebilir.