BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fethiye'de turistler mahsur kaldı

İzlanda’da patlayan volkan Avrupa’yı felç ederken uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı Fethiye’de de bazı turistler mahsur kaldı.

Abone ol

İzlanda’da patlayan volkan Avrupa’yı felç etti. Volkandan yükselen kül bulutları Kuzey ve Orta Avrupa’da onlarca havalimanını kapattırdı.

Yüzbinlerce yolcu havalimanlarında bekletiliyor. Havayoluyla kargo ve yük taşımacılığı belli bölgelerde neredeyse tamamen durdu. Başta Dalaman, Bodrum ve Antalya olmak üzere bölgedeki uçak seferleri de iptal edilince yolcular mahsur kaldı. Fethiye ve çevresindeki turistler de uçaklarının iptal olması ve Avrupa’yı saran kül bulutu nedeniyle tedirgin oldular. Fethiye’ye tatile gelen bazı turistler kül bulutları nedeniyle ülkelerine dönemezken, rezervasyon yaptıran bazı turistler ise tatail yerlerine gelemediler. TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı, yolcuların mağdur olmamaları için girişimde bulunduklarını söyledi. Turizmci ve HİSARDER Başkanı Günay Özütok, “Belirsizlik müşterilerimizi sıkıntıya soktu. Rezervasyonlu müşterilerimiz de gelemedi” dedi. Dalaman’dan İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerine yapılacak uçak seferleri de iptal edildi. Seferlerin iptal edildiğini ülkelerine dönmek için geldikleri Dalamam Havalimanı’nda öğrenen yaklaşık 1000 turist, otobüslerle Köyceğiz, Dalyan ve Sarıgerme’de otellerine geri döndü.

Otellere yerleştirilen turistlerden konaklama ücreti alınmayacağı belirtilirken, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali yetkilileri, uçak seferlerinin ne zaman yapılacağının belli olmadığını bildirdi. Ölüdeniz’de tatil yapan ve İngiltere’ye dönebilmeyi bekleyen İngilizler mağdur olduklarını söylediler. İngiliz Dawn Wayman, eşinin İngiltere’de olduğunu ve sağlık sorunu yaşadığını, bu nedenle en kısa zamanda İngiltere’ye dönmeyi beklediğini söyledi. “Paramız bitti, eşim İngiltere’de tatilimiz de bitmişti. Dün için dönmemiz gerekiyordu. Ama şu anki belirsizlik bizi endişelendiriyor. Tur acentemizden tatmin edici bir açıklama alamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” derken, Londra’da çalışan Pakistanlı çift Farah Hussain ve eşi Adnan Khan da “Hiçbir bilgi alamıyoruz. Burada herhangi bir sıkıntımız yok her şey güzel ama endişeliyiz.” dediler.

TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu görevlilerinden Alper Güven, “TÜRSAB olarak şimdilik fazla bir sıkıntımız yok. Ama yolcularımız çok etkilendi” dedi. Turizmci, HİSARDER Başkanı Günay Özütok, “Tatilleri biten müşterilerimiz var. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ayrıca bu günlerde gelecek rezervasyonlu müşterilerimiz de gelemediler. Fethiye ve çevresi turizmle geçinen bir yer. Eğer bu belirsizlik süresi uzarsa sıkıtı olur. Sezon başı ve oteller boş olduğundan gidemeyen misafirlerimiz için kalma sıkıntısı yok ama çok tedirginler. İnşallah en kıza zamanda bu sorun aşılır” dedi.