BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  GÜNCEL

Metin Şentürk'ün yeni hedefi ne?

Görmeyen gözleriyle hız rekor denemesi yaparak Guinness'e giren Şentürk'ün hedefinde dünya ülkelerindeki özürlüler var.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

ANKARA- Görmeyen gözleriyle hız rekor denemesi yaparak  Guinness'e giren Şentürk'ün hedefinde dünya ülkelerindeki özürlüler var.

 303 km ile Görme Engelliler Dünya Hız Rekorunu kıran Metin Şentürk, bundan sonraki hedeflerini İNTERNETHABER'e anlattı. Kırdığı rekorla dünya basınında da ses getiren Şentürk, bugün AK Parti Grup toplantısına katıldı. Dünya basınında yer alan haberlerin ve videoların yer aldığı bir dosyayla birlikte Guinness'in verdiği rekor sertifikasını da Başbakan Erdoğan'a hediye etti.

Başbakan Erdoğan'ın kendisine teşekküründen sonra kürsüye çıkarak AK Parti Grubuna kısa bir konuşma yapan Şentürk bundan sonraki hedeflerini şöyle anlattı: " Önümüzdeki günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinden aldığım davetleri değerlendireceğim. Bir çok ülkede engelliler için motivasyon toplantıları gerçekleştireceğiz. Engelliliğin engel olmadığını gösterdik. Şimdi bunu insanlar paylaşacağız"

Dünya Engelliler Vakfı'nın Başkanlığı'nı da yapan Şentürk'ün bir başka hedefi ise  Türkiye'de Dünya Engelliler Federasyonu kurmak.