BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,87
ALTIN 2.391,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kastamonu'da bölünmüş yol çalışması

Acil Eylem Planı çerçevesinde Kastamonu'nda başlatılan bölünmüş yol çalışmaları 2010 yılı sezon açılışı yapıldı.

Abone ol

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, yıllardır özlemi duyulan bölünmüş yol çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Açılış töreninde konuşan Kastamonu Valisi Mustafa Kara, yol ağı sağlıklı olmayan bir kentin gelişme standardının düşük olacağını ve yol olmadan kalkınmadan söz edilemeyeceğini söyledi. Kastamonu'da bölünmüş yol çalışmaları kapsamında önemli işler yapıldığının altını çizen Vali Kara, bir kentin gelişmesinde ve kalkınmasında sağlıklı yol ağının büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Vali Kara, "Eğer bu yolları acil eylem planına dahil edip programa almasaydık, bu kadar kısa sürede bölünmüş yola veya çevre yoluna kavuşma şansımız olamazdı. Gelecekte mutlaka yapılırdı belki ama Kastamonu şimdi sahip olduğu yol ağına yıllar sonra kavuşmuş olur, dolayısıyla kalkınma hızı da düşük olurdu" diye konuştu. Karayolları Bölge Müdürü Murat Boydaş ise, Kastamonu'nun toplamda bin 306 kilometre yol ağının bulunduğunu belirterek, il genelinde 2002 yılı sonuna kadar 47 kilometre, 2003-2009 yılları arasında ise 109 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyledi. 2010 yılında 60 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yapmayı hedeflediklerini açıklayan Boydaş, Doğu Çevre Yolu'nun önemli projelerden biri olduğunu, sezon sonuna kadar 10 kilometrelik bölümü bitirip Tosya yoluna ulaşılacağını kaydetti.

İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan da, bölünmüş yol yapımı konusunda kurumlar arasında sıkı bir iş birliğini olduğunu, Karayolları, İl Özel İdaresi ve diğer kurumlardan gelecek makinelerle birlikte bölünmüş yol projesinde 40 adet makinenin görev yapacağını belirtti.
Doğu Çevre yolunun son derece iyi bir noktaya geldiğini, yaşanan heyelana rağmen oldukça önemli mesafeler kat edildiğine işaret eden Karahasan, "Çevre yolunun tamamlanmasıyla kentin içersinden geçen trafiğin önemli bir bölümü çevre yollarına akacak. Havaalanıyla ilgili çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.

Öyle zannediyorum yol konusunda kısa sürede arzu edilen seviyeye gelmiş olacağız"
şeklinde konuştu.