BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ödemiş'te 'sigaramatik' dönemi

Ödemiş Belediyesi sigara izmaritlerinin verdiği çirkin görüntüleri engellemek için yeni proje geliştirdi.

Abone ol

Dış mekanlarda vatandaşların yerlere attığı izmaritlerin yarattığı çevre kirliliğini önlemek, iç mekanlarda da yanan sigara izmaritlerinin ortaya koyduğu görüntü kirliliğini önlemek için Ödemiş Belediyesi yeni bir proje geliştirdi.

Sigara izmaritlerini atmak için düşünülen sigaramatik adı verilen bu araçlar Ödemiş’in muhtelif yerlerine konulmaya başlandı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Mehtap Çil; “Belediye olarak görevimiz temizlik alışkanlığını toplumun her kesimine yaymak. Bu nedenle başlattığımız yeraltı çöp konteynırları gün geçtikçe yayılıyor. Ardından atık kağıtların toplanması ve atıkların ayrıştırılması gibi çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı.

Bunun yanında muhtarlık ve çeşitli noktalara koyduğumuz kül konteynırlarının yanı sıra şimdi de sigaramatik ile sigaraların yarattığı kötü görüntü ve kokuyu engellemek istiyoruz. Bunların içinde su bulunması nedeniyle izmaritler hemen sönüyor. Çevreye de zarar vermiyor. Temiz bir Ödemiş için her türlü imkanları seferber edeceğiz” dedi.