BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Numan Kurtulmuş'un talimatına uymayan Genel Müdür

Dolmabahçe'de meramımızı anlattığımız toplantıda Yakup Karaca, yasanın çıkarılmasından çok Basın İlan Kurumu'nun İnternet sitelerinin de hak ettiği resmi ilanlar üzerinde durdu

İnternet Medyası Yasası'nı en son, Numan Kurtulmuş'a emanet ettik. Numan Bey ise, her bir şeyi hazır olan bu yasayı, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca'ya havale etti.

Dedi ki:

- Tez vakitte toplanın bu yasayı çıkaralım. 

Dolmabahçe'de meramımızı anlattığımız toplantıda Yakup Karaca, yasanın çıkarılmasından çok Basın İlan Kurumu'nun İnternet sitelerinin de hak ettiği resmi ilanlar üzerinde durdu. 

Yakup Bey daha para derdine düştü. 

- İlanları nasıl dağıtacağız?

Oysa...

Bizim önceliğimiz resmi ilanlar değildi, hiç olmadı. Bizim derdimiz, gazetecilik yapmamıza rağmen, gazeteci sayılmamızdı. Bizim derdimiz, diğer meslektaşlarımız gibi, Meclis'te, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Başbakanlık'ta gazetecilik yapmaktı. Bizim derdimiz, 2005 yılından bu yana attığımız çığlığın duyulmasıydı. 

7 Ocak'ta buluştuk Numan Kurtulmuş'la... 

O gün talimat verdi Yakup Karaca'ya... 

"Çalıştay" emrini verdi. 

Ama o günden bugüne kadar Yakup Karaca'dan çıt yok. 

İki hafta önce benimle irtibata geçtiler Yakup Karaca'nın talimatıyla. 

Sevindim... 

Ama iki dakika içinde sevincim kursağımda kaldı. 

Basın İlan Kurumu'nun Genel Müdürü, kendisine havale edilen İnternet Medyası Yasası'yla ilgilenmek yerine, özel sektörün reklamlarına talip olmayı tercih etmişti. Özel sektörden İnternet sitelerine verilen reklamların dağıtımına talip olmuştu. Medya planlaması yapmak, özel sektörden gelecek reklamlarla İnternet Medyası üzerinde hüküm sürmek istiyordu Yakup Karaca... 

"Saçmalamayın" dedim telefonu kapattım. 

Yıllarca bağırdım durdum, "sorunlu gazetecilik" yaptığımızı söyledim, "sorumlu gazetecilik" yapmak istediğimizi her ortamda haykırdım. Binali Yıldırım bütün iyi niyetiyle bu yasanın çıkması için uğraştıysa da, İnternet'ten bihaber Mehmet Aydın destek olmak yerine köstek oldu. 

Bülent Arınç, görevde kaldığı son güne kadar bizim gibi çırpındı durdu. Meclis Alt Komisyonu'nda bu yasanın çıkması için komisyon üyelerine yalvardığına tanıklık ettim. Ahmet İyimaya'nın başkanlık ettiği Meclis Alt Komisyonu'nda istediğimizi almıştık, her şey tamamlanmış, bir madde ile İnternet Medyası Basın Yasası'na tabii olmuştu. 

Ve fakat...

Seçim vakti gelip çattı... 

Bizim yasa yine tozlu rafların arasındaki yerini aldı. 

Yalçın Akdoğan söz verdi bu yasayı çıkaracağına ilişkin. 

Sözünü tutmadı. 

Ve Numan Kurtulmuş... 

Umutla gittik Dolmabahçe'ye... 

Numan Bey, açıklamalarıyla umudumuzu arttırdıysa da, 7 Ocak'ta verdiği talimat, orada kaldı. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü o talimata uymadığı gibi, oralı bile olmadı. 

2005 yılında bu iş olsun diye çıktım yola. 2016 yılındayız. 

Yoruldum.... Sesimi duyuramamaktan yoruldum... Üvey evlat muamelesi görmemizden yoruldum... 

İnternet Medyası Derneği (İMD) olarak bütün enerjimizi bu yasanın çıkması için harcadık. Paneller düzenledik, İnternet Günleri'ni organize ettik, Cumhurbaşkanı'na çıktık, Başbakan'la konuştuk... Ve fakat tüm bu yaptıklarımızı mutlu sonla bitiremedik. 

Benden bu kadar!

Mayıs ayı içinde İMD'nin Genel Kurulu var...

Kendimi başarısız ilan ediyor, İnternet Medyası Yasası'yla oralı olmayan herkesi buradan selamlıyorum.