BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye O Yunanlının peşinde

Youtube hizaya getiren Türkiye, şimdi Atatürk ve Türk halkına hakaret eden kişinin kimliğini tespit peşinde.

Abone ol İnternethaber/ Youtube'a rezil videoları yükleyen Yunanlı, Türkiye'nin takibinde. Videoları yükleyen kişiyi bulmak için savcılık Youtube'un yayın yaptığı ABD Adalet Bakanlığı'na bir yazı gönderdi. Yazıda, Atatürk'e hakaret içeren videoları hazırlayan kişinin kimliğinin tespit edilerek, bildirilmesi istendi.

Rezil videoları hazırlayan kişinin kimliği tespit edildikten sonra savcılık 301. maddeden dava açacak. Bu madde Türklüğü aşağılamakla ilgili cezaları düzenliyor.

Peki bir Yunanlı 301. maddeden yargılanabilir mi? Bu yönde bir engel yok. Dava açıldığında Yunanlı fanatik Türklüğü aşağılamak suçundan yargılanabilecek. Yunanlı isterse kendini savunmak için duruşmalara katılabilecek.

Yargılama sonunda ceza aldığı taktirde bu durum Yunanistan'a bildirilecek ve cezanın infazı istenecek. Ayrıca bu kişi Türkiye sınırından girdiği anda tutuklanıp, cezaevine konabilecek.

Bu arada Youtube'un erişime kapatılması olayında bir yanlış anlama ortaya çıktı. Savcılığın sitenin tamamen değil, kısmen engellenmesi yönünde karar aldığı öğrenildi. Ancak Telekom, sitenin Atatürk videoları ile ilgili kısmı yerine tamamını erişime kapattı. //