BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

İslamcı basında solcu bolluğu

Sol yazarların gözdesi İslami gazeteler. Türban yasağı sıkıntı çeken solcuların imdadına yetişti.

Abone ol

. Bu tespit Sabah yazarı Murat Bardakçı'ya ait. Yazar, komünizmin çöküşü ve Özal liberalizmi etkisi ile darbe yiyen eski tüfeklerin imdadına türban yasağının yetiştiğini savundu.

Bu birlikteliğin çok seslilikten ziyade gürültü olduğunu ileri süren Bardakçı, eski tüfeklerin iman dolu sayfaları süslediğini şu sözlerle dile getirdi:

"İslamcı basın, bünyesinde solcu yazar bulundurduğu takdirde irtica görüntüsünden kurtulup çağdaşlaşıp meşruiyet kazanacağını zannediyordu ama devletin sol düşünceyi meşru görmediğini farkedememişti ve hâlâ da edemiyor. Dincilerimiz ve muhafazakârlarımız "Artık entel olduk, aydınlandık" diye düşünüp üsluplarını sol kavramlarla süslemeye çalışırken, sadece devletle değil, kendileriyle bile senelerden buyana didişen eski tüfekler, aynı kavgaya şimdi iman dolu sayfalarda devam ediyorlar. "

Bardakçı'ya göre bu birlikteliğin aldatıcı olduğunu solcuların ne dediğinin anlaşılamadığını savunan yazar, neden anlaşılamadığını da şu sözlerle anlattı:

"Anlaşılmıyor, zira kafaları yaşadıkları ideolojik deprem yüzünden hâlâ karmakarışık! Meselâ, "Saat kaç?" diye soracak olsanız bile açık bir cevap alamazsınız."