BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.416,78
HABER /  GÜNCEL

Büyük abi polise mi çalışıyor?

Dink cinayetinde ismi geçen "büyük abi" Erhan Tuncel, emniyete mi çalışıyor? Tuncel cinayeti haber verdi mi?

Abone ol

Hrant Dink cinayetinin kilit ismi olduğu iddiasıyla Trabzon'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Erhan Tuncel'in ifadesini almak isteyen Terörle Mücadele Şubesi görevlilerine Emniyet İstihbaratı'nın "haber elemanı" olduğunu söylediği öğrenildi.

Bu sözlerden sonra, kısa süreli bir "şok" yaşayan görevliler Tuncel'in iddiasını doğrulatmak için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü de bu bilgiyi doğruladı. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan Tuncel'in bildiklerini "gayriresmi" olarak anlatması sağlandı ve tüm anlatımları tutanak altına alındı. Tuncel'in bu özel durumu Cumhuriyet Savcılığı'na da bildirildi.

GAYRİRESMİ ANLATIM
Erhan Tuncel bu "gayriresmi" anlatımında; Trabzon'da 24 Ekim 2004 günü McDonald's'a bomba atılması olayını Yasin Hayal ile birlikte gerçekleştirdiklerini, ancak Emniyet İstihbaratı adına haber elemanı olarak çalışmayı kabul ettiği için, Ramazan Akyürek döneminde yargılama dışında bırakıldığını söyledi. Bu yüzden McDonald's'a bomba atılması eyleminde sadece Yasin Hayal yargılandı.

CİNAYETİ İHBAR ETTİ
Erhan Tuncel'in gayriresmi anlatımında Pelitli Beldesi'nde aylar öncesinden konuşulmaya başlayan Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin bilgiyi bağlı olduğu istihbarat görevlilerine çok önceden bildirdiğini ileri sürdü. Trabzon emniyet müdürü ile valinin, bu ihbarı değerlendirmedikleri için görevden alındıkları öne sürüldü. //