BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  GÜNCEL

Türk ekonomisi başarı öyküsü

Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz, Türkiye ekonomisinin, tam anlamıyla bir başarı öyküsü olduğunu söyledi.

Abone ol

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Atatürk Havalimanı VIP Salonunda düzenlediği basın toplantısına, Türkçe “İyi akşamlar” diyerek başladı.

Türkiye’yi ilk ziyaretinden bu yana 30 yılı aşkın bir süre geçtiğini kaydeden Wolfowitz, Türkiye’ye birçok defa geldiğini, ancak Dünya Bankası Başkanı olarak bunun ilk ziyareti olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ekonomik kalkınma hikayesi, tam anlamıyla bir başarı öyküsüdür” diyen Wolfowitz, Türkiye’nin güçlü ekonomisiyle bölgedeki ülkelere çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti.

Wolfowitz, Türkiye’nin bu yolda pek çok zorlu süreçten geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin özellikle 2001 yılındaki mali krizden sonraki gelişmeler ve zorlukların üstesinden gelişi çok etkileyiciydi. Türkiye’nin bu kriz sonrası toparlanma dönemi pek çok kritere bağlıydı.

Uygulanan ekonomik politikalar, makro ekonomik istikrar, yapısal reformlar, bütün bunların neticesinde dış yatırımların Türkiye’ye yoğun bir şekilde kayması özellikle son 2 yılda gözlendi. Bu makro ekonomik istikrarı muhafaza edebilmek tabii ki ekonomik ve yapısal tedbirlere devam edilmesiyle olacaktır. Ama bundan daha da önemlisi, Türkiye’nin daha fazla iyi nitelikli iş yaratabilmesidir. Özellikle artan sayıdaki kadın ve genç nüfusa uygun şekilde yapabilmesi önemlidir. Tecrübeler gösteriyor ki böylesine fazla ve nitelikli iş yaratmanın en önemli gerekliliklerinden bir tanesi özel sektördür. Türkiye’de kuvvetli bir özel sektör mevcut. Özellikle son dönemlerde alınmış olan tedbirler ve ekonomik reformlarla bu güçlenme devam ediyor” dedi.