BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL

Bolu Dağında buzlanma

Bolu Dağı'nda, zeminde meydana gelen buzlanma nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı.

Abone ol

Öğle saatlerinde meydana gelen kazalar nedeniyle sık sık ulaşıma kapanan Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu, yapılan çalışmalar sonunda ulaşıma açılırken, yetkililer buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı. Bolu Dağı Tüneli'nde araç yoğunluğu yaşanırken, karayolları ekipleri tünel girişinde ve çıkışında tuzlama ve kürüme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Araç yoğunluğunun yaşandığı Ankara-İstanbul şeridinde meydana gelen buzlanma, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle Abant gişelerinden sonra Bolu Dağı trafiğini kullanan sürücüleri zincir takmaları yönünde uyaran polis ekipleri, buzlanmaya karşı yavaş seyretmeleri konusunda sık sık ikazda bulunuyor.

Buzlanma nedeniyle çok sayıda kaza meydana gelirken, bu kazalardan dolayı trafik zaman zaman ulaşıma kapanıyor. Bolu Dağı Polis İstasyonu'nda görevli polislerin ve karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu trafik ulaşıma açılmaya çalışılıyor.

İstanbul-Ankara Karayolu'nun TEM otoyolu Gerede mevkinde tipi şeklinde yağan kar yağışı ulaşımda aksamaları neden oluyor. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Gerede TEM otoyolunda, çok sayıda araç mahsur kaldığı ifade ediliyor.