BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  GÜNCEL

Tüpgaz değil bomba patlamış

Manavgat'taki patlamanın nedenini resmi makamlar tüp gaz diye açıklamışlardı ama gerçek öyle değilmiş;

Abone ol

Manavgat'taki patlamanın nedenini Kaymakam Dayıoğlu 'tüp gaz' diye açıklamıştı. Ancak 3'ü turist 4 kişinin öldüğü olay yerindeki bir çöp kutusuna bomba koyan biri kadın 3 kişi, güvenlik kamerasına yakalandı

Önceki gün ünlü Manavgat Şelalesi'ni kana bulayan patlamayı, resmi makamlar 'tüp gaz patladı' diye açıkladı. Fakat dün, patlamaya neden olan bombanın Manavgat Şelalesi'nin yanındaki piknik alanında bir çöp kutusuna poşet içinde bırakıldığı belirlendi. Güvenlik kamerasındaki görüntülere göre, biri kadın 3 kişi, şelaleyi gören piknik alanına girdi. Bir kadın ve bir erkek çevreyi kolaçan ederken, önlerinde yürüyen erkek elindeki poşeti piknik alanındaki çöp kutusuna koydu. Bir süre şelaleyi izleyen bombacılar, daha sonra piknik alanından ayrıldı. 20 dakika sonra ise büyük bir patlama meydana geldi.

Bomba parçaları inceleniyor
Bomba düzeneğinde kullanılan parçalar incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderilirken, bombacıların kamera görüntüleri de arşivdeki fotoğraflarla karşılaştırılıyor. Bu arada ilçe genelinde alarma geçen polis, 3 bombacının kalabileceğini düşündüğü pansiyonlarda arama yaptı. Olay yerinde yapılan incelemeler ise dün sabah saatlerinde sona erdi, şelale tekrar ziyarete açıldı. Patlamayı haber yapıp işlerini engelleyecekleri iddiasıyla gazetecilere tepki gösteren esnaf da işinin başına döndü.

Kaynak: www.vatanim.com.tr