BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,27
HABER /  POLİTİKA

Mumcu ne demek istedi?

Erkan Mumcu milletin iktidarın ne elinden ne dilinden ne de öteki şeyinden emin olduğunu savundu.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu,  "Elinizden, dilinizden emin olunması lazım. Üçüncüsünü söylemiyorum. Ama bu millet sizin ne elinizden ne dilinizden ne de öteki şeyinizden emin" dedi.

Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Gazeteci Kemal Saydamer'in vefatından duyduğunu üzüntüyü ifade ederek başladı ve ''Yararlı insan olmanın seçkin örneklerinden biriydi'' dedi.

Türkiye'nin, yapay gündemlerin etkisinden bir türlü çıkamadığını savunan Mumcu, ''Bu ülkede yıllardır bir yalan rüzgarı, bir masal, hakikatmiş gibi anlatılıyor. 4 yıl istikrar masalı dinledik, fakat 4 günde yıkıldı. İstikrar taş gibidir, en küçük esintide sarsılmamalıdır'' diye konuştu.

Hükümetin, vatandaşlardan ''3 yıl sabır istediğini'' belirten Mumcu,  vatandaşların bu süreyi ''Brezilya dizileri gibi masallar dinlemekle'' geçirdiğini söyledi.

Mumcu, şöyle devam etti:

''Hipnoz bozuldu, yeni bir dizi başladı; acı gerçekler... İstikrar yalanlarını bir avantaj gibi görenler, herkesten çok panikledi. Türkiye, gerçekle masallar arasındaki uyumsuzluğu görüyor. İnsanlar, herkes için adil yönetim istiyor. Ne yazık ki Türkiye'yi yönetenler, gerçek gündeme arkalarını dönüyor.''

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kimsenin karısının başını örtmekle muhafazakar olmadığını ifade ederek, ''Elinizden, dilinizden emin olunması lazım. Üçüncüsünü söylemiyorum. Ama bu millet sizin ne elinizden ne dilinizden ne de öteki şeyinizden emin'' dedi.

Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hükümet ortağı gibi konuştuğunu öne sürerek, ''CHP, el hak hükümetin ortağıdır'' diye konuştu. CHP'nin, milyonlarca işsizler ve suç örgütleri varken ''gıkını'' bile çıkarmadığını, ancak Cumhurbaşkanlığı konusunda ''Kendi iradenle seçemeyeceksen, uzlaşmayla seç'' taahhüdünde bulunduğunu ifade eden Mumcu, ''Bu kadar sorun var, ama konu devlet olunca alarm zilleri çalıyor'' dedi.
   
Erkan Mumcu, CHP'ye, ''Niye cumhurun başını cumhur seçmesin, gelin cumhurbaşkanını halka seçtirelim, niye korkuyorsunuz halktan? Yoksa
'bu millet laikliğe, cumhuriyete bizden daha çok sahip çıkar' diye mi  korkuyorsunuz?'' diye seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın buğdayın taban alım fiyatını ağzını doldurarak ''410 bin lira'' diye açıkladığını, ancak mazota yapılan zammı ''kuruş'' olarak duyurduğunu kaydeden Mumcu, ''Bir zamanlar hükümetin ekonomisini öven köşebentler, şimdi de akıl veriyorlar'' dedi.
   
''BİZİM SAHİBİMİZ MİLLET''
    
ANAVATAN lideri Mumcu, ''Sizin sahibiniz patronlar, bizim sahibimiz ise millet'' diyerek, ''Milletin sesini dinliyoruz ve oradan inilti, acı, ızdırap sesleri geliyor. Sizin kulağınıza ise şakır şakır çalışan para makinalarının sesi geliyor'' diye konuştu. Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın ''kötü kokular gelince haber verin'' demesine rağmen, Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in ''Ali Dibo''
yolsuzluğunun hesabını sorduğu için partiden ihraç edildiğini kaydetti.

Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların büyüdüğünü öne süren Mumcu, kamu arazilerinin eş, dost ve Arap şeyhlerine peşkeş çekildiğini iddia etti. Mumcu, yolsuzluk olan bütün ihalelerinin hesabını iktidardan soracaklarını söyledi. Mumcu, ''Çankaya'ya kaçar da kurtulurum diyorsanız yanılıyorsunuz, oraya da kaçamayacaksınız'' dedi.

Mumcu, ''adam gibi'' vergi, istihdam ve sosyal güvenlik reformunun yapılması gerektiğini belirtti.
    
''TÜRKİYE'NİN ANAVATAN'A İHTİYACI VAR''
    
ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu, ''Bu ülkenin önünü açacak, ışığı
memleketin önüne tutacak, geliri bütün insanlara adaletle dağıtacak, bütün insanları çalışmaya üretmeye teşvik edecek, Türkiye'yi zenginleştiren fikirlerle ileriye taşıyacak bir liderliğe ihtiyacı var, Türkiye'nin ANAVATAN'a ihtiyacı var'' diye konuştu.

İktidar ve ana muhalefet partisini eleştiren Mumcu, ''Karagöz ve Hacivat gibi, biri diğerine, diğeri de ötekine atışarak, tutuşarak siyaset yaptıklarını zannediyorlar'' dedi.

Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan'a ''Türban sorununu çözelim, Cumhurbaşkanlığı meselesini kriz haline dönüştürmeden Anayasa
değişikliği yaparak çözelim'' dediğini, ancak kendileriyle alay edildiğini, ''yok sayıldıklarını'' kaydetti. Mumcu, ''Ancak siz sadece bizi değil, milleti de yok sayıyorsunuz'' diye konuştu. Hükümetin muhafazakarlık ve demokratlık kavramlarını ikide bir diline pelesenk etmesinin kendisini rencide ettiğini belirten Mumcu, şöyle konuştu:

''Muhafazakarlık haysiyetli bir kavramdır. Öyle şekilden ibaret bir şey değildir. Kimse karısının başını örtmekle muhafazakar falan olmaz. Muhafazakar olmak için toplumun bütün değerlerine adam gibi sahip çıkmak, içine sindirmiş olmak, edepli ve güzel ahlaklı olmak lazım. Elinizden, dilinizden emin olunması lazım. Üçüncüsünü söylemiyorum. Ama bu millet sizin ne elinizden ne dilinizden ne de öteki şeyinizden emin.''
   
''SÖMÜRÜLMESİNDE BİR NUMARASINIZ''
    
Meclis'e cami yaptırdıklarını ama bunu siyasi malzeme haline getirmediklerini dile getiren Mumcu, ''Siz hiç bir hizmette yoksunuz ama sömürülmesinde bir numarasınız. Siz muhafazakar filan değilsiniz, düpe düz tamahkarsınız. Muhafazakarlığı ağzınıza almayın çünkü muhafazakarlığı kirletiyorsunuz. Hırsızlar muhafazakar olamaz. Bunlar demokrat da olamazlar. Toplumu bizden olan, olmayan diye ayıranlar demokrat olamazlar'' dedi.

ANAVATAN lideri Mumcu, AK Parti ve CHP'ye, ''Bırakın kayıkçı kavgası yapmayı da gelin Siyasi Partiler Kanunu'nu, Anayasa'yı değiştirelim, dokunulmazlıkları sınırlandıralım'' diye seslendi. ''Yalandan aslan kaplan olmakla bu işler olmuyor. Millet adamı gözünden tanır'' diyen Erkan Mumcu, parti kurulduğunda 50 kişi toplanamazken, Denizli mitingine 15 bin kişinin katıldığını sözlerine ekledi.