BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Şişe Camda grev kararı

Türk-İş'e bağlı Kristal-İş Sendikası, Şişe-Cam'da 5 bin işçiyi kapsayan grev kararı aldı.

Abone ol

Türk-İş'e bağlı Kristal-İş Sendikası, Cam İşverenleri Sendikası ile yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, 25 Ocak 2006'dan bu yana devam eden ve Şişecam'a ait 5 şirket ve 12 işyerinde çalışan yaklaşık 5 bin isçiyi kapsayan 20. dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ücret zammına ilişkin konularda anlaşmaya varılamadı.

Bunun üzerine Kristal-İş Sendikası, yasal prosedür gereği grev kararı aldı. Tarafların, anlaşmaya varamaması durumunda, işçi sendikasının 60 gün içinde greve çıkması gerekiyor.

Cam İşverenleri Sendikası'nın, işçi sendikasına son olarak yaklaşık yüzde 7'ye karşılık gelen bir ücret artışı önerdiği, düşük ücretli işçiler ile yeni işe giren işçilerin ücretlerine iyileştirme yapılması konusunu ise inceleyeceklerini bildirdiği öğrenildi.

Tarafların, görüşmelere devam edecekleri belirtildi. Toplu iş sözleşmesi, Trakya Cam Sanayi A.Ş. (işletme), Trakya Fabrikası, Trakya Mersin Fabrikası, Trakya Oto Cam Fabrikası, Cam İşleme ve Kaplamalı Camlar Fabrikası, Paşabahçe Cam Sanayi A.Ş (işletme), Paşabahçe Fabrikası, Mersin Fabrikası, Kırklareli Fabrikası, Anadolu Cam Sanayi A.Ş (işletme), Mersin Fabrikası, Topkapı Fabrikası, Çayırova Şişe Fabrikası, Cam Elyaf Sanayi A.Ş, Cam Elyaf  Fabrikası, Cam İş Madencilik A.Ş ve İnce Öğütme Tesisi'nde çalışan işçileri kapsıyor.