BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirel Çankayayı unutamıyor

Demirel, ''Cumhurbaşkanını halk seçmeli. Çankaya kimsenin hakkı değil, halkın hakkıdır'' dedi.

Abone ol

Türkiye'de erken seçime gidilmesi gerektiğini de belirten Demirel, ''Erken seçimin istikrarı bozacağına katılmıyorum, aksine seçimler istikrar getirir'' diye konuştu.

Özel bir televizyon kanalı tarafından Erciyes Üniversitesinde düzenlenen programa katılmak için Kayseri'ye gelen Demirel, Erkilet Havaalanında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün bugün yapacağı görüşmeyi değerlendirirken, ''Bir ülkede başbakanın, genelkurmay başkanı ile görüşmesi gayet normal. Görüşmezlerse sorgulamak lazım. Görüşmeleri gayet normaldir'' dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik tartışmalara da değinen Demirel, şunları kaydetti:

''Ben cumhurbaşkanı tartışmalarına tarafım. Cumhurbaşkanını halk seçmeli. Ben halkın tarafındayım. Neyi tartışıyoruz, onu anlamadım. Anayasa'da bir maddelik değişiklik yapılacak. Halkın karşısına sandık gelecek. Sandığa güvenmiyor musunuz? Çankaya kimsenin hakkı değil, halkın hakkıdır. Oraya halkın seçtiği birisi otursun. Yani, 'yanlış kişi seçerler' diye mi korkuyor bu ülkeyi yönetenler. Eskiden yapılmadı, şimdi yapın. Bu zamana kadar yapılmadı diye, bundan sonra da yapılmaz diye bir şey yok.''

Türkiye'de erken seçime gidilmesi gerektiğini de savunan Demirel, şöyle devam etti:

''Türkiye'de erken seçim olmalı. Türkiye'de 20 defa seçim, 22 defa parlamento kuruldu. Bu 23'üncüsü olacak. Bu seçimlerin hepsi 4 sene, ya da 4 seneyi doldurmadan yapıldı. Yalnız bir tanesi 4 seneden 2-3 ay kadar sonra yapıldı. Hepsi 4 sene civarında. Bugün 5 senede yapılmasının bana göre geçerli bir sebebi yoktur. İstikrar isteniyorsa, seçimin istikrarı bozacağını kim söylüyor. Aksine seçim istikrar getirir.''

Demirel ekonomik gelişmeleri de değerlendirirken, enflasyonun dalgalanabileceğini, bunun ayrı bir konu olduğunu belirterek, ''Eskiden paramız şöyle kuvvetli diye, kimsenin yanına yaklaşılmıyordu. Paranın güçlü olmasının yanı sıra paranın fonksiyon yapması lazım. Para, fonksiyon yapmıyorsa işini görmüyor demektir. Türkiye'de paranın değerini yükselten şey sıcak paradır. Sıcak para biraz çekilmeye başlayınca, suni durum bitti'' diye konuştu.