BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.443,75
HABER /  POLİTİKA

Ağar çok iddialı konuştu

DYP lideri Ağar partisinin Van kongresinde Nazım'dan şiirler okudu ve büyük bir iddiada bulundu.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Parti olarak tek amacımız, bu toprakların bütünlüğünün, bu insanların özgürlüğünün demokrasi ve hukuk temelinde devam ettirerek, Türkiye'yi daha iyi yerlere taşımak gayreti içinde olmak'' dedi.

Ağar, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Van'da, Van Ferit Melen Havaalanında çok sayıda partili tarafından karşılandı. Ağar, konvoy eşliğinde geldiği partisinin 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, parti olarak amaçlarının Türkiye'de demokrasiyi sağlamak olduğunu söyledi.

Hükümetin sadece kendini iktidara getirenlerin hükümeti olduğunu iddia eden Ağar, çiftçinin, memurun yüzünün gülmediğini, mazot, buğday, arpa fiyatlarında bir iyileşmenin olmadığını savundu.

Hükümetin, ne çiftçiyi, ne köylüyü anladığını ifade eden Ağar, ''Bu hükümet üç kuruş için, çoluğunun çocuğunun nafakası için tehlikeleri göze alarak Irak'a gideni, sınır ticareti için İran'a giden kamyoncuyu da anlamaz. Bugün herkese daha fazla iş düşüyor''dedi.

''DAĞLARDA KUŞ SESİ OLACAK''

''Türkiye'de bu acıların bir daha yaşanmaması için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor'' diyen Ağar, milletin çektiği acıları bir daha yaşamak istemediğini belirtti.

Ağar, şöyle konuştu:

''Her yerde artık kurşun değil, kuş sesi olacak. Şarkı olacak. Bizim iktidarımızda dağlarda otlayan sürüler, pırıl pırıl çiçekler, göller olacak. İnsanlar huzur içinde olacak. Dağlar özgür olacak. Dağlarda gençler kalmayacak. Çünkü artık dağlara keyif için, gezmek için çıkacaklar. Türkiye'de demokrasi milletin iradesinde olmalı. Biz hiçbir güç odağına bağlı değiliz. Biz demokrasinin temelindeki gücün sahibiyiz. Biz milleti tanıyoruz. Ülke gücünü bütünleştirdikçe, beraber oldukça, bu gücü yukarı doğru çıkaracaktır. Bunu, milletimiz biliyor.''

Türkiye'nin her yerindeki insanların kendileri için eşit mesafede olduğunu dile getiren Ağar, amaçlarının insanların huzur içinde yaşaması olduğunu vurguladı.

İnsanların farklı siyasi görüşlerde olabileceğini, hepsine  saygılarının olduğunu ifade eden Ağar, ''Parti olarak tek amacımız, bu toprakların bütünlüğünün, bu insanların özgürlüğünün demokrasi ve hukuk temelinde devam ettirerek Türkiye'yi daha iyi yerlere taşımak gayreti içinde olmak'' dedi.

Hiç kimseye hiçbir zaman baskı yapmayacaklarını, baskı yapılması halinde yapanların karşısında olacaklarını anlatan Ağar, insanların kanun ve hukuk anlayışına bağlı olduğu sürece rahatsız edilmemesinin temel hedefleri olduğunu belirtti.

Güvenlik anlayışlarının, 'milleti rahatsız edenin rahatsız edilmesi' olduğunu vurgulayan Ağar, şöyle devam etti:

''Herkesin evinde, bahçesinde, bayırında kardeşlik içinde tek sıkıntısı olmadan yaşacağı günleri oluşturmak bizim iktidarımızın işidir. Bilesiniz ki Türkiye'nin dağlarında renkli çiçekler bu tabiatın ayrılmaz parçası olacak. Hiçbir ananın gözünde yaş olmayacak, hiçbir ananın gönlünde sıkıntı olmayacak. Bu bizim siyasetteki temel hedefimizdir. Bütün analar yüreğine akan yaşlardan kurtulacak. Bütün Türkiye'yi bilerek geziyorum. İçim yanarak geziyorum. Yüreğim yanarak geziyorum. Hepimizin içi yanıyor. Ama bu yanmamız bizi aydınlığa götürecektir. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak bizim işimizdir.''

Ağar, konuşması sırasında Nazım Hikmet'in bir şiirinden ''Sen Yanmazsan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa'' dizelerini okudu.

Çok sayıda partilinin katıldığı kongrede, Abdülkerim Kulaz, tek aday olarak seçime katıldı. Ağar, daha sonra kongreden ayrılarak uçakla Ankara'ya döndü.