BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Taş atan çocuklar için Mecliste tiyatro

Taş atan çocukların ağır cezalar almaması için kampanya yürüten sivil örgütler Meclis önünde tiyatro yapacak

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
Taş atan çocukların ağır ceza mahkemelerinde yargılanarak çok yüksek cezalar almasına karşı çıkan siviltoplum örgütlerinden Meclis önünde ilginç bir eylem. Taş atan çocuklar için tiyatro yapacaklar. 

Son yıllarda Diyarbakır, Adana, Mersin ve çeşitli illerde çıkan gösteriler sonrasında tutuklanan ve onlarca yıl cezayla yargılanan çok sayıda çocuk var. Eylemlerde taş atmak veya gösterilere katılma nedeniyle 20 yılı aşkın hapiz cezaları ile yargılanan bu çocukların durumu Meclis'in de gündeminde.
Demokratik Açılım kapsamında bu çocukların farklı mahkemelerde yargılanması için hazırlanan yasa değişikliği önümüzdeki günlerde Meclis' gelecek.

Sahne Dışı Sokak Tiyatrosu gündemdeki bu konuyla ilgili çocukların sorunlarına dikkat çekmek için 18 Ekim Çarşamba günü Meclis önüne gidecek. Burada, “Kayıp Harfler Masalı” isimli oyunu sergileyecekler. Tiyatro üyeleri yaptıkları açıklamada, "Bu oyunu gerçek izleyicisi olan çocuklara ulaştıramadığımız için belki oradan sesimizi duyarlar umuduyla Meclis’in önünde oynayacağız" dediler.