BIST 10.268
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.388,80
HABER /  GÜNCEL

THY işlemleri cep telefonunda

Türkiye'nin ilk mobil havayolu uygulaması "Mobil THY" başladı. "Mobil THY" uygulaması ile yolcular, cep telefonlarından "www.thy.com" adresinde sunulan tüm online işlemleri yapabilecek.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Mobil THY" uygulamasının başlaması nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde basın toplantısı düzenledi. 3 yıllık dönemde THY kendi havayolu ölçeğinde en modern, en verimli bilgi teknolojisi altyapısını kullanacağını belirten Kotil, THY kabin görevlileri ile birlikte cep telefonundan "Mobil THY" uygulamasını test etti.

"MOBİL THY" UYGULAMASI

Uygulama ile THY yolcuları, wap tarayıcısı olan cep telefonu üzerinden biletlerini alabilecek ve biniş işlemlerini yapabilecek. "Mobil THY" uygulaması sayesinde yolcular, cep telefonlarından "www.thy.com" adresinde sunulan tüm online işlemlerini yapabilme imkanına kavuştu. "Mobil THY" wap adresine girmek için cep telefonunun tarayıcı kısmına "wap.thymobile.com.tr" yazılması yeterli olacak.

Pozitron firması tarafından THY için özel geliştirilen yazılım ile kapsamlı mobil havayolu uygulaması olan "Mobil THY"de yolcular, uçak biletlerini artık cep telefonundan satın alabilecek ve biniş işlemleri yapabilecek. Yolcular, e-bilet, check-in, kargo, tarife sorgulama, miles&smiles, bagaj takibi ve rezervasyon işlemlerini WAP tarayıcısı olan cep telefonlarından yapabilecek.

Bu arada, "Mobil THY" uygulamasının bugün hayata geçmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak THY iç hat uçuşlarında "mobil boarding cart (biniş kartı)" uygulaması da başlamış oldu. Yolcular, telefonlarına gelen biniş kartı yerine geçen barkotu tarayıcıya göstererek uçağa binebilecek.

Online THY işlemlerine her an ve her yerden ulaşabilme imkanı sunacak olan uygulamayla "Mobil THY" sitesine girmek ücretsiz, ancak "Mobile THY wap'a bağlantının sağlandığı GSM operatörü tarafından kullanmakta olunan tarifeye bağlı olarak ücretlendirilecek.