BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Domuz gribine karşı saç tokası

Domuz gribine karşı bağışıklık artırıcı koku içeren saç tokası ve rozet geliştirildi. Ürünler 15 güne kadar satışa sunulacak.

Abone ol

İzmirli eczacı İbrahim Derin, saç tokaları ve rozetlerin içine yerleştirilen bağışıklık arttırıcı koku ile domuz gribine karşı önlem geliştirdiklerini iddia etti. Daha önce bite karşı saç tokalarıyla savaş açan Derin, Sağlık Bakanlığı'na başvurarak domuz gribine karşı saç tokası ve rozet üreteceğini bildirdi.

İbrahim Derin, bite karşı üretilen tokaların yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Bu çalışmanın ardından domuz gribi salgınından korunmak için bir formül aradım ve sonunda buldum. Vücut direncini arttıracak olan bu ürünleri 15 gün içinde satışa sunacağız” dedi. Toka ve rozetleri kozmetik ürün kapsamında çıkarttıkları için Sağlık Bakanlığı'na bilgi vermelerinin yeterli olduğunu dile getiren Derin, “Aslında domuz gribinin korkulduğu kadar etkili bir virüs olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan insanların bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları. Ben de buradan yola çıkarak, içinde bitkilerin yer aldığı bir koku formülü geliştirdim. Bu koku sayesinde insanların direnci artacak. Böylece domuz gribine yakalanmayacaklar” diye konuştu.

‘KOKUNUN PSİKOLOJİK ETKİSİ VAR’
Piyasaya sunulan ürünlerin üretim yerinin İzmir olacağını ifade eden Derin, şunları söyledi: “Gribe karşı koruyacak olan bu formülü birkaç kişi üzerinde deniyorum. Bir hafta daha deneyeceğim. Domuz gribi aşısına karşıyım. Vücudumuzdaki virüsler ancak bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla açığa çıkıyor. Önemli olan direnci güçlendirmek. Mandalina ve limon gibi meyvelerin kokusu bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Ayrıca bağışıklık sistemini ayakta tutan şeylerden biri de psikolojidir. İşte meyve, okaliptüs ve mentol kokularıyla da bunu sağlıyorum. Rahatlatıcı, huzur veren bu kokular aynı zamanda psikolojik açıdan iyi olmamızı sağlıyor.”