BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.455,08
HABER /  GÜNCEL

Oktay Ekşi Andıçı anlattı

Kanal7'de Nazlı Ilıcak'ın Sözün Özü programı gazetecilerin 28 şubat tartışmasına sahne oldu

Abone ol

Kanal7'de Nazlı Ilıcak'ın Sözün Özü programında gündeme gelen Andıç konusunda Hürriyet Yazarı Oktay Ekşi ile mağdur Mehmet Ali Birand ilk kez konuştu.

Nazlı Ilıcak'ın Kanal 7'de yayınlanan Sözün Özü programında bu hafta da Türk medyasında bomba etkisi yaratacak açıklamalar yapıldı. 'Andıç'ta adı geçen Birand; "Bu konu üzerine ilk kez konuşuyorum. O dönem aileme çok acı verdi. Bana Aydın Doğan sahip çıktı." dedi. Ilıcak, geçen hafta Dinç Bilgin'i konuk almış ve 28 Şubat sürecinin basındaki yaptığı değişimler üzerine konuşmuştu.

28 Şubat sürecinde ortaya çıkan 'andıç' bu hafta, Sözün Özü'nde ele alındı. O dönem 'andıç'ta adı geçen Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar üzerine 'Alçaklar kim?' diye yazı yazan Oktaş Ekşi şunları söyledi:

"Yazıişleri toplantısında bize bazı gazetecilerin PKK ile işbirliği yaptığı ve Şemdin Sakık'tan para aldığı söylendi. Herkes gibi ben de çok büyük tepki gösterdim. Ertesi gün bu yazıyı yazdım. Benim yazım 3 kişiyi hedef alıyormuş gibi göründü. O yazıdan pişman değilim, PKK ile işbirliği yapsalardı yine yazarım. Fakat sonra Şemdin Sakık verdiği ilk ifadede, 'Ben Türk gazecilerle işbirliği yapmadım, böyle bir açıklamada bulunmadım' dedi. Ve anladık ki, birileri bizi kandırmış. Bir senaryonun içinde yer almışız. Haklarında yazı yazdığım arkadaşlarımdan hemen özür diledim. Nazlı Ilıcak, olayın üstüne gitti. Bir tertip varmış, birilireni karalamak için düzenlenmiş. Biz de bu düzenlemeni içinde bilmeden yer aldık."

O dönem 'PKK yanlısı olduğu' iddiasıyla Sabah gazetesinden atılan Mehmet Ali Birand ise Sözün Özü'nde banttan görüntülerde şunları anlattı: "Geçmişle hesaplaşma merakım yoktur. Andıç konusunda bugüne kadar hiç açıklama yapmadım. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tümüne yansıyan bir olay olarak görmedim. Çevik Bir ve etrafındakilerin hatalı bir yaklaşımıydı. Bana ve aileme çok zarar verdi. Doğrular anlaşılınca üzerine gitmedim. Kimseye kırgın değilim. Aslında bunu yapanlar kendi kurumlarına, TSK'ya zarar verdiler. Yakın tarihimizde Türk medyasının en acı olaylarından biridir. Bana o dönem Aydın Doğan sahip çıktı; 'Sakın üzülme, arkandayım' dedi. Ve Milyiyet'ten bazı isimlerin kellesinin gitmesini de engelledi."

Mehmet Altan da konuyla ilgili şunları söyledi: "28 Şubat dosyası, Dinç Bilgin'in danışmanlığında yeniden gündeme gelmelidir."